40'
προετοιμασία
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε λαχανοσαλάτα με ελιές και σάλτσα γιαουρτιού, αρχικά χτυπάμε, στο μούλτι, όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομογενοποιημένο μείγμα.
- Την κρατάμε στην άκρη.
Σαλάτα
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάχανο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε να μαραθεί ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα, το μήλο, τις ελιές, τη μαντζουράνα, το κρεμμύδι, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και πάλι απαλά και σερβίρουμε τη λαχανοσαλάτα με ελιές και σάλτσα γιαουρτιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 91.