ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

L’abbufatta

Λινγκουίνι, ταλιάτα και λοιπά κλασικά ιταλικά, από τα Τρίκαλα Κορινθίας σε ένα αρχοντικό του Πειραιά.

29.12.2014| Updated: 31.10.2023
L’abbufatta

Λινγκουίνι, ταλιάτα και λοιπά κλασικά ιταλικά, από τα Τρίκαλα Κορινθίας σε ένα αρχοντικό του Πειραιά.

Η θέση: Οι περισσότεροι το γνωρίζουν από την προηγούμενή του θέση, στο χωριό Μεσαία στα Τρίκαλα Κορινθίας. Πριν από ένα μήνα μεταφέρθηκε στον πρώτο όροφο ενός νεοκλασικού στον Πειραιά, μεταξύ των οδών Βενιζέλου και Καραολή Δημητρίου.

Η ατμόσφαιρα: Ανεβαίνεις μια γυριστή ξύλινη σκάλα, το καλωσόρισμα είναι θερμό και καθόλου επιτηδευμένο. Εχεις την αίσθηση πως είσαι καλεσμένος για φαγητό σε σπίτι. Ο χώρος έχει δυο σάλες, χολ και κουζίνα, αστικό περιβάλλον αρχοντικής κατοικίας, το οποίο διατηρείται. Η σάλα περιποιημένη, στην οροφή λάμπει ένας πολυέλαιος, στα τραπέζια λευκά τραπεζομάντηλα, στο δωμάτιο μια σερβάντα για τα ποτήρια, όλα απλά και φροντισμένα.

Το φαγητό: Η κάρτα είναι μικρή και τα πιάτα τα παίζει στα δάχτυλα η Δέσποινα, ιδιοκτήτρια και μαστόρισσα στην κουζίνα, με μπρίο και ωραίο χαμόγελο. Δυο σούπες, σαλάτες, λίγα ορεκτικά, ριζότι, pasta φρέσκα και ξερά, και επιδόρπια. Δοκιμάσαμε σαλάτα με κρεμώδη μοτσαρέλα, ένα ριζότο με βασιλομανίταρα και ένα με παρμεζάνα και κρασί, αμφότερα πολύ αρωματικά και ζουμερά, όπως επίσης και φρέσκες ταλιατέλες με σάλτσα μπολονέζ. Η ταλιάτα ήρθε ψημένη όπως τη ζητήσαμε. Κλείσαμε με δυο γλυκά, ένα κρεμώδες, μια βελούδινη πανακότα με γλυκό μανταρινάκι που φτιάχνει η Δέσποινα, και ένα πιο …σφιχτό, μια μπίτερ σοκολατίνα, με παχιές στρώσεις σοκολάτας και παντεσπάνι.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 25 ευρώ το άτομο, με house wine.

Η κάβα: Λίγα επιλεγμένα κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα, δυο ιταλικά και δυο απεριτίφ (prosecco, Moschato d’Asti), όπως επίσης και δικό τους, λευκό, κόκκινο και ροζέ. Στο τέλος μας κέρασαν τη μοσχοβολιστή γκράπα Sibona.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας από τη 13.00 έως και τη 01.00. Η στάθμευση είναι εύκολη τις ώρες που δεν είναι ανοιχτά τα καταστήματα, ωστόσο λειτουργούν πολλά ιδιωτικά πάρκινγκ γύρω από το εστιατόριο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Εστιατόρια

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών