ΜΑΓΑΖΙΑ

Αγοράσαμε ψάρια από τη «Χαλκίδα»

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε ένα από τα πιο καλά ενημερωμένα ψαρομανάβικα του Πειραιά.

14.03.2011| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Αγοράσαμε ψάρια από τη «Χαλκίδα»

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε ένα από τα πιο καλά ενημερωμένα ψαρομανάβικα του Πειραιά.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Το ιχθυοπωλείο του Παναγιώτη Κοκώνη «Η Χαλκίδα» βρίσκεται στην κεντρική αγορά του Πειραιά εδώ και 20 χρόνια. Η ποικιλία μεγάλη, αφού ο κ. Κοκώνης συνεργάζεται με τράτες που δουλεύουν κατ’ αποκλειστικότητα για το ιχθυοπωλείο. Οι ψαριές τους προέρχονται κυρίως από το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, αλλά και νοτιότερα, από την Αστυπάλαια, την Πάτμο και την Κάλυμνο.

Τι ψωνίζουμε: Στους πάγκους του ψαράδικου θα δούμε σφυρίδες, ροφούς, πεσκανδρίτσες, μικρά και μεγαλύτερα βραστόψαρα, μπακαλιαράκια, γλώσσες, μπαρμπουνάκια, σαλάχια, λιθρίνια, γόπες, και πολλά ακόμη ψάρια του Αιγαίου, ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα. Μαζί με αυτά θα βρούμε ποικιλία θαλασσινών, όπως καλαμάρια, χταπόδια, καραβίδες, γαρίδες, καβούρια, σουπιές και αστακούς αλλά και τσιπούρες και λαβράκια από επιλεγμένα ιχθυοτροφεία. Την περίοδο της Σαρακοστής, μια επίσκεψη στη «Χαλκίδα» είναι επιβεβλημένη για να προμηθευτούμε τις λιχουδιές του νηστίσιμου τραπεζιού, όπως κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια, αχινούς σε βαζάκι και αχιβάδες, άλλα ελεύθερα και άλλα από επιλεγμένα οστρακοτροφεία. Κι αν ο Πειραιάς σας πέφτει μακριά, επισκεφθείτε το www.psaradiko.net, το site που δημιούργησαν οι γιοι του κ. Κοκώνη, απ’ όπου μπορείτε να αγοράσετε online ρίχνοντας μια ματιά στις προσφορές της ημέρας. Μοναδική προϋπόθεση η παραγγελία να ξεπερνά τα 30 € και να έχει γίνει μέχρι τη 1 το μεσημέρι αν θέλουμε να την παραλάβουμε αυθημερόν.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Ιχθυοπωλεία

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών