ΕΞΟΔΟΣ

Λίγο από Μαρόκο στον ροζ κήπο του Copal

Ο κήπος με τις καμάρες και τα αναρριχώμενα φυτά είναι το δυνατό χαρτί του νέου καφέ-μπαρ που άνοιξε στου Ψυρρή.

24.09.2021
Λίγο από Μαρόκο στον ροζ κήπο του Copal

Στην πολυσύχναστη γειτονιά του Ψυρρή άνοιξε τις πόρτες του πρίν λίγες εβδομάδες το Copal. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μακρόστενη εσωτερική αυλή που λειτουργεί από τις 8 το πρωί για καφέ και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ με ποτά και κοκτέιλ.

Ο κήπος είναι σίγουρα το δυνατό χαρτί του μαγαζιού με τη διακόσμηση να θυμίζει λίγο από Μαρόκο. Ροζ καμάρες, κρεμαστά φωτιστικά, δέντρα και εντυπωσιακά αναρριχώμενα φυτά συνθέτουν ένα instagram-friendly σκηνικό. Το μπαρ, που κυριαρχεί στη μία πλευρά του Copal, είναι και αυτό αψιδωτό, με μπόλικες premium ετικέτες σε πρώτο πλάνο.

Συμβατικές επιλογές σε καφέ, τσάι και μερικά -αρκέτα γλυκά- smoothies, όπως το Red Velvet με γάλα αμυγδάλου, μέλι, μοσχολέμονο και cranberries, συνθέτουν το πρωινό μενού. Όπως μας ενημέρωσαν, όμως, σύντομα ο ο χώρος θα προσφέρει και brunch. Στον κατάλογο των ποτών συναντάμε μια τάση προς το premium αλλά κατά τη γνώμη μας χρειάζεται ακόμα λίγη επεξεργασία ώστε να γίνει πιο ισορροπημένος και ολοκληρωμένος. Όσον αφορά στα κοκτέιλ, εκτός από τα classics που κυμαίνονται στα 8,5 ευρώ υπάρχουν και έντεκα signature προτάσεις, ως επί το πλείστον φρουτώδεις (από 10-12 ευρώ). 

Τις πρωινές ώρες ο κήπος του Copal μοιάζει ελαφρώς αποκομμένος από την βαβούρα της γειτονιάς. Αν η μουσική δεν θύμιζε τόσο beach bar δημοφιλούς νησιού, θεωρούμε ότι θα είχε πιο φιλόξενη αίσθηση. Το βράδυ πάντως η ένταση ανεβαίνει πολύ.

Copal

Ναυάρχου Αποστόλη 1, Ψυρρή

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών