Τα παλιά μαγαζιά που κλείνουν είναι ένα κομμάτι της δικής μας ιστορίας
ΛΟΓΙΑ

Τα παλιά μαγαζιά που κλείνουν είναι ένα κομμάτι της δικής μας ιστορίας

Έχουμε δει πολλά παλιά στέκια να κλείνουν ή να δίνουν τη θέση τους σε κάτι άλλο. Καμιά φορά δεν το πολυσκεφτόμαστε, αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι σημεία αναφοράς και για την πόλη και για εμάς.    

Η Ελληνίδα μελισσοκόμος που έφτασε μέχρι την Αφρική
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΓΡΟΤΗ

Η Ελληνίδα μελισσοκόμος που έφτασε μέχρι την Αφρική

Παγκόσμια ημέρα της μέλισσας η 20ή Μαΐου, τιμή και δόξα στις μέλισσες, τις βασίλισσες της ζωής και στην «Ελληνίδα θεά των μελισσών», που οι μέλισσες δεν τσίμπησαν ποτέ.

Αλέξανδρος Γκουσιάρης
Να μεταμορφώνω και να μοιράζομαι
ΛΟΓΙΑ

Να μεταμορφώνω και να μοιράζομαι

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Στάθης Καλύβας θυμάται τα πιάτα της γιαγιάς του Μαρίας και γράφει για τη σχέση του με τη μαγειρική και το φαγητό.

Στάθης Ν. Καλύβας*
Πως οραματίστηκαν οι καλλιτέχνες την ταβέρνα
ΛΟΓΙΑ

Η ταβέρνα στην Τέχνη: εικαστικά έργα που λένε ιστορίες στον καμβά

Η φυσιογνωμία της ταβέρνας όπως τη συνέλαβε ο χρωστήρας των ζωγράφων και ο φακός των φωτογράφων. Αναπαραστάσεις και στερεότυπα, ατμόσφαιρα και ημίφως, όλα μια σπουδή στην αμετακίνητη ελληνικότητα.

Κατερίνα Ι. Ανέστη
στόφα
ΛΟΓΙΑ

Οι μασίνες των γιαγιάδων μας

Μια ολόκληρη εποχή της ελληνικής επαρχίας συμπυκνώνεται στις μασίνες, που ήταν σόμπες και φούρνοι μαζί, ζωντανές εστίες του σπιτιού στο μεταίχμιο του 19ου αιώνα.

Ιορδάνης Τσενεκλίδης

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών