ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η διάστερη σεφ Stéphanie Le Quellec φέρνει γαλλικό αέρα στη Σάνη

Yπογράφει ένα πολλά υποσχόμενο μενού υψηλής γαστρονομίας στο εστιατόριο Over Water του Sani Resort της Χαλκιδικής.

17.05.2022
Η διάστερη σεφ Stéphanie Le Quellec φέρνει γαλλικό αέρα στη Σάνη

Σύμφωνα με όσα έχει πει σε συνεντεύξεις της, η Stéphanie Le Quellec είχε αποφασίσει από τα δεκατέσσερά της χρόνια ότι η ζωή της θα κυλίσει δεμένη με τη μαγειρική. Έτσι ξεκίνησε νωρίς. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της, εργάστηκε πλάι σε σπουδαίους σεφ της γαλλικής σκηνής, πριν ανακηρυχθεί νικήτρια του γαλλικού Top Chef το 2011, μέσω του οποίου έγινε γνωστή και στο ευρύτερο κοινό. Απέσπασε πρώτα ένα (το 2014) κι έπειτα δύο αστέρια Michelin (το 2019) για την κουζίνα της στο εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου Prince de Galles από όπου αποχωρησε για να δημιουργήσει το δικό της La Scène, στη λεωφόρο Ματινιόν. Λίγους μήνες μετά την αλλαγή, μετά από το πέρασμα των επιθεωρητών του γαλλικού «κόκκινου οδηγού», ξαναείχε δύο αστέρια στο γαστρονομικό της… πέτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜια γιορτή για την ελληνική γαστρονομία τον Μάιο στη ΧαλκιδικήΜια γιορτή για την ελληνική γαστρονομία τον Μάιο στη Χαλκιδική

Η δυναμική Stéphanie, που για τις αρμονικές, φινετσάτες δημιουργίες της πατά στις αξίες της κλασικής γαλλικής κουζίνας, περνώντας τις όμως από σύγχρονο φίλτρο, είχε έρθει στην Ελλάδα πριν κάποια χρόνια καλεσμένη του φεστιβάλ Sani Gourmet. Φέτος επέστρεψε στη Σάνη για να διαμορφώσει τo γευστικό προφίλ του εστιατορίου Over Water στο ξενοδοχείο Sani Asterias. Όσοι βρεθούν αυτό το καλοκαίρι στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Χαλκιδικής και καθίσουν στο εστιατόριο που βλέπει στα σκάφη της μαρίνας, είτε επιλέξουν à la carte, είτε προτιμήσουν το το μενού γευσιγνωσίας, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πιάτα με τη χαρακτηριστική σφραγίδα της Γαλλίδας σεφ, που εστιάζουν στην δουλεμένη ως προς την παραμικρή λεπτομέρεια απλότητα και την ανάδειξη των υλικών τους − όπως για παράδειγμα οι κολοκυθανθοί που γεμίζονται με λαβράκι, βασιλικό καβούρι και κρέμα λουίζας, οι ελαφρά ψημένες καραβίδες με λάδι βανίλιας, φαγόπυρο και μους από τις δαγκάνες του, το μπαρμπούνι-αναφορά στην μπουγιαμπέσα ή το αρνάκι γάλακτος που συνδυάζεται με πικάντικο λουκάνικο, κινόα με μαύρη τρούφα και κουνουπίδι.

Ξεν. «Sani Asterias», T/23740-99531

Εστιατόρια

Μακεδονία

Χαλκιδική

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών