ΕΞΟΔΟΣ

Μέχρι 20 ευρώ: Τα αγαπημένα μας low budget στέκια για φαγητό στην Αθήνα

Τρώμε καλά και οικονομικά σε αυτά τα 13 ποιοτικά φαγάδικα της πόλης.

27.01.2023| Updated: 28.01.2023
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Μέχρι 20 ευρώ: Τα αγαπημένα μας low budget στέκια για φαγητό στην Αθήνα

Η Αθήνα είχε πάντα πάντα ποιοτικές προτάσεις για οικονομικό φαγητό και παρά την ακρίβεια βρίσκουμε πολλές και  ενδιαφέρουσες επιλογές. Ιδού που τρώμε ντονέρ στα κάρβουνα, αυθεντικό ταϊλανδέζικο και ινδικό, αρβανίτικες συνταγές, χειροποίητες πίτες, μαγειρευτά εποχής, αντρεκότ και ιταλικές μακαρονάδες αλλά και παραδοσιακές τηγανιές, μεζέδες και ψαράκια πληρώνοντας μέχρι 20 ευρώ το άτομο*.

Döner Tzh: Γνήσια τούρκικη κουζίνα

Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη

Το Döner Tzh άνοιξαν στη Νέα Σμύρνη, στην οδό Βιζυηνού, ο Γιλμάζ με τη γυναίκα του Σουλτάν, πριν από τρία χρόνια, και από την αρχή είχαν στόχο να σερβίρουν πιάτα της τουρκικής κουζίνας που δύσκολα συναντάμε σε αντίστοιχα μαγαζιά στην Αθήνα. Ψήνουν το ντονέρ σε «ντονέρ μεκάν» μια μαντεμένια κατασκευή, με ειδικά ραφάκια όπου τοποθετούνται και καίγονται τα ξύλα και από μπροστά η κάθετη σούβλα ψήνει το κρέας ομοιόμορφα. Το μενού έχει επίσης, μαντί, χειροποίητα ζυμαράκια γεμιστά με μοσχαρίσιο-αρνίσιο κιμά, τα σερβίρουν με ξινούτσικη σάλτσα από σπιτικό γιαούρτι, σκόρδο, λίγο λιωμένο βούτυρο, δυόσμο, άγριο βασιλικό από την Τουρκία και δύο διαφορετικές καυτερές πιπεριές. Το πιλάφι, που συνοδεύει τα πιάτα με κρέας, είναι μαγειρεμένο με φρέσκο βούτυρο μπασμάτι και αυτό του δίνει μια έξτρα νοστιμιά. Η αραβική μελιτζανοσαλάτα τους είναι ιδιαίτερη, πολύ γευστική – δεν έχει μόνο μελιτζάνα, έχει ταχίνι, σκόρδο και γιαούρτι. Η ταμπουλέ τους είναι φρέσκια και δροσιστική και συνοδεύεται με τσι κεφτέ, που είναι αρωματικοί, χορτοφαγικοί κεφτέδες, λίγο πικάντικοι. Στο τέλος φέρνουν ένα γλυκό πολύ πληθωρικό, κάτι μεταξύ γαλακτομπούρεκου και κιουνεφέ. Στο Doner Tzh τρως νόστιμα και αυθεντικά και ο λογαριασμός δεν ξεπερνάει τα 20 ευρώ/ άτομο. Μ.Π.

Βιζυηνού 2, Νέα Σμύρνη, Τ/ 210-93.10.411

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟι πιο ψαγμένες και αυθεντικές ταβέρνες του ΠειραιάΟι πιο ψαγμένες και αυθεντικές ταβέρνες του Πειραιά

Κατσόγιαννος: Τα πιο ωραία κεφτεδάκια της Δραπετσώνας

Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου

Η ταβέρνα λειτούργησε αρχικά ως γαλακτοπωλείο. Ιδιοκτήτης ήταν ο Γρηγόρης Κατσόγιαννος. Έδινε γάλα, έφτιαχνε βούτυρο και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και μουσταλευριά. Το γαλακτοπωλείο εξελίχθηκε σε μπακαλοταβέρνα και τελικά έγινε κανονική ταβέρνα. Ο χώρος εσωτερικά είναι ρετρό, με μωσαϊκό στο πάτωμα, με παλιές φωτογραφίες στους τοίχους και διαφημιστικές αφίσες από άλλες δεκαετίες. Μας κάνει εντύπωση ένα ξύλινο καλοδιατηρημένο ψυγείο του ‘30 που λειτουργεί κανονικά. Μπορεί να έχει μεγάλη ιστορία και φοβερή ατμόσφαιρα, αλλά αυτό που μας κάνει να πηγαίνουμε ξανά και ξανά στον Κατσόγιαννο είναι το φαγητό. Τα κεφτεδάκια με ούζο είναι όνειρο, τραγανά και νόστιμα, συνοδεύονται δε από ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες που τις κόβει με τα χεράκια της η Ντόρα (σημερινή ιδιοκτήτρια). Η χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπούκοβο είναι ζουμερή και τέλεια πικάντικη. Η συκωταριά αλλά και το μοσχαρίσιο συκώτι λιώνουν στο στόμα και πάνε πολύ με το κρασί. Τα παϊδάκια είναι από τα πιο νόστιμα που έχουμε δοκιμάσει στην Αθήνα και ταιριάζουν ιδανικά με τη χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα. Μ.Π.

Αγίου Παντελεήμονος 15, Δραπετσώνα, Τ/210-46.13.209

Ραντεβού: Φαλάφελ και ψητό συκώτι με ούζο Veto

Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστρατή

Το αγαπημένο μεζεδοπωλείο των Πετραλώνων συνεχίζει να σερβίρει νόστιμους μεζέδες που άνετα θα χορτάσουν ακόμη και τους πιο πεινασμένους χωρίς ο λογαριασμός να ξεπεράσει τα 15-20 ευρώ/άτομο. Το χοιρινό – απάκι, η αρμένικη ομελέτα με παστουρμά, η ψητή πατάτα με γιαούρτι αλλά και το ιδιαίτερο τηγανητό κουνουπίδι, ο ντάκος με μαρινάτο γαύρο ή χωρίς και οι μακαρούνες με βούτυρο και ξερή μυζήθρα είναι πάντα στις επιλογές μας. Το ζουμερό συκώτι με την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα τραγανά φαλάφελ με μπόλικο φρέσκο κάρδαμο και την γλυκοκαυτερή κόκκινη σάλτσα ταιριάζουν ιδανικά με ούζο. Έχουν αρκετές ετικέτες να επιλέξεις, εμείς παραγγέλνουμε το Veto που πρόσφατα βραβεύτηκε από τον Γαστρονόμο. Έχουν και μπίρες που πίνουμε πάντα σε χαμηλό ποτηράκι, η Argos Star μια δροσιστική, σταρένια lager, μας αρέσει πολύ. Μ.Π.

Αρκάδων 8 και Καλλισθένους, πλ. Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα, Τ/210-34.77.961

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ15 ταβέρνες της παλιάς Αθήνας, βγαλμένες από ελληνική ταινία15 ταβέρνες της παλιάς Αθήνας, βγαλμένες από ελληνική ταινία

Tοukta: Το ταϊλανδέζικο της Νίκαιας

Το ταϊλανδέζικο στη Νίκαια που δεν ήξερα ότι υπάρχει. Λειτουργεί από το 2017 και σερβίρει πολύ νόστιμα νουντλς ειδικά το Pad Thai και το Pad see ew αλλά και σούπες ταϊλενδέζικες που δεν έχω βρει σε αντίστοιχα μαγαζιά. H σούπα Kao Tom με καλαμαράκια και η Κuey Ytow με γιουβαρλάκια αξίζουν δοκιμή. Στην κουζίνα και στο σέρβις δουλεύουν νέα παιδιά είναι όλοι εξυπηρετικοι, ευγενικοί, πρόθυμοι να σε ρωτήσουν πόσο καυτερό θέλεις το φαγητό σου και στο τέλος να σιγουρευτούν αν ήταν όλα καλά. Ο χώρος είναι πολύ λιτός, γιατί το μαγαζί λειτουργεί περισσότερο ως ντελιβεράδικο. Μια μεγάλη αφίσα με ταϊλανδέζικη φύση στολίζει τον έναν τοίχο και λίγα τραπέζια απλά αλλά περιποιημένα. Κάποια πιάτα έχουν αστοχίες αλλά σε γενικές γραμμές τρως νόστιμα, αυθεντικά ταϊλανδέζικα πιάτα και πίνεις το αναψυκτικό ή την μπίρα σου με μόλις 15 ευρώ/άτομο. Μ.Π.

Ιωνίας 3, Νίκαια, Τ/ 210-49.08.866

 

Το Oυζερί του Λάκη: Το εκτός πιάτσας ουζερί-εγγύηση

Λίγο καλτ και αρκετά εκτός πιάτσας το Ουζερί του Λάκη είναι ένα από τα πιο ωραία ουζερί που έχουμε στην Αθήνα. Μια εποχή ήταν κοινό μυστικό για τους έμπειρους ψαροφάφους της πόλης αλλά με τον καιρό, η φήμη του απλώθηκε και από στόμα σε στόμα το μαγαζί μαθεύτηκε χωρίς όμως να χάσει τον χαρακτήρα του. Από το ‘84 ο Γιώργος και η Άννα, το ζευγάρι που τρέχει την κουζίνα και όλα τα υπόλοιπα, φέρνουν φρέσκα θαλασσινά και τα καλομαγειρεύουν. Από τα ελαφροτηγανισμένα καλαμαράκια, την ταραμοσαλάτα και το βελούδινο και πιπεράτο αχνιστό σαλάχι μέχρι τις πιο απρόσμενες σπεσιαλιτέ όπως ο «μουσακάς» σαρδέλας (φιλεταρισμένο ψάρι με πατάτες και μελιτζάνες μέσα σε κριθαροκουλούρα) τα καταφέρνουν περίφημα. Για συνοδεία επιλέγουμε κάποιο από τα 150 (!) διαφορετικά ούζα της συλλογής τους. Γ.Π.

Ελπίδος 16, Πλατεία Βικτωρίας, Τ/210-82.13.776

Οικονόμου: Για υποδειγματικά μαγειρευτά

φωτογραφίες: Δημήτρης Βλάικος

Κόσμος και κόσμος έχει καθίσει στα τραπέζια του. Η ταβέρνα που άνοιξε ο Γιάννης Οικονόμου και από το 1990 συνεχίζει στα χέρια του Κώστα Διαμάντη έχει κλείσει 92 χρόνια στα Πετράλωνα. Τόσο ο χώρος, όμως, με τις μεταξοτυπίες Ελλήνων ζωγράφων-φίλων του μαγαζιού στους τοίχους όσο και το φαγητό, που έχει αυτή τη γλύκα, την τρυφεράδα του οικείου, και ένα μαγικό τρόπο να λαδώνει εσωτερικούς μηχανισμούς, είναι καθησυχαστικά ίδια. Τα ζαρζαβατικά τα ψωνίζει ο ίδιος από τη λαϊκή, κι από τις κατσαρόλες, που αν περάσεις μπροστά από την κουζίνα θα τις δεις παραταγμένες στη σειρά, βγαίνουν κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια, νοστιμότατο κουνέλι στιφάδο, χοιρινό πρασοσέλινο και πολύ νόστιμοι λαχανοντολμάδες. Και το αρνάκι με τις μελωμένες πατάτες είναι θαύμα. A.Σ.

Τρώων 41 και Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα, Τ/210-34.67.555

Λόντζα της Γειτονιάς: Στα Εξάρχεια για γίδα βραστή και χειροποίητες πίτες

Φωτογραφίες: Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Αν και θεωρητικά πρόκειται για ταχυφαγείο, η Λόντζα δεν είναι ο τυπικός ορισμός του είδους. Περιποιημένο και εξωστρεφές, το εστιατόριο των Εξαρχείων με την ανοιχτή κουζίνα και τους μεγάλους ξύλινους πάγκους έχει κλίμα πιο φιλικό σε σύγκριση με τα περισσότερα μαγαζιά. Δεν είναι σπάνιο να δεις άγνωστες παρέες να πιάνουν την κουβέντα. Λόντζα άλλωστε σημαίνει το σημείο όπου μαζεύονται οι γυναίκες της γειτονιάς, σε πεζούλια ή καρέκλες, και λένε τα νέα του χωριού. Ο κατάλογος έχει λίγα και απλά φαγητά, με πρώτη ύλη από μικρούς παραγωγούς: χειροποίητες χυλοπίτες από τη Θρακιώτικη Ζύμη, φέτα περιορισμένης παραγωγής από τη Μεσσηνία, βιολογικά αυγά του Αγροκτήματος Κερκίνης, βιολογικά βότανα έρχονται από την Rhoeco κ.α. Δοκιμάζουμε, μεταξύ άλλων, χυλοπίτες με φρέσκο βούτυρο και φέτα, κεφτεδάκια με πατάτες, γίδα βραστή για τους μερακλήδες, σάντουιτς με φιλέτου ψαριού ή χειροποίητες πίτες ημέρας. Γ.Π.

Χαριλάου Τρικούπη 76, Εξάρχεια, Αθήνα, Τ/210-36.12.334

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ14 μεζεδοπωλεία σε όλη την Αθήνα που θέλεις να μάθεις τώρα!14 μεζεδοπωλεία σε όλη την Αθήνα που θέλεις να μάθεις τώρα!

Χατίρι: Κρεμμυδόσουπα, αντρεκότ αλλά και… καρμπονάρα

Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη

Στο Χατίρι το μενού είναι πολύ ιδιαίτερο και το μιξ που κάνουν ασυνήθιστο. Σερβίρουν από αντρεκότ και γαλλική κρεμμυδόσουπα, μέχρι ναπολιτάνικες πίτσες και παραδοσιακά μαγειρευτά σε έναν χώρο που θυμίζει αστικό αθηναϊκό σπίτι της δεκαετίας του 1960. O Μάριος Παπαδήμας φτιάχνει καθημερινά μαγειρευτά για τους πιστούς πελάτες του – κυρίως κατοίκους της γειτονιας. «Κάθε μεσημέρι φτιάχνω 6 φαγητά, 4 σαλάτες και τέλος. Λίγες μερίδες. Ένα όσπριο, ένα λαδερό, δύο κρέατα, δύο ψάρια. Καμιά τριανταριά πιάτα που εναλλάσσονται με ό,τι βρίσκω στην αγορά», λέει. Στο μενού βρίσκουμε μαγειρευτά όπως, μοσχαράκι στρογκανόφ, ψαρόσουπες, ρεβύθια με φινόκιο και κουρκουμά. Το βραδινό μενού το σερβίρουν μετά τις 9.00 το βράδυ και είναι τελείως διαφορετικό από το μεσημεριανό. Ο συνέταιρος Γιώργος Κωστόπουλος ετοιμάζει ναπολιτάνικες πίτσες, αντρεκότ, γαλλική κρεμμυδόσουπα και ωραίες μακαρονάδες όπως μια ζουμερή αυθεντική καρμπονάρα. Οι μερίδες είναι πλούσιες και η μέση τιμή δεν ξεπερνάει τα 20 ευρώ/άτομο. Μ.Π.

Ριζάρη 28, Παγκράτι, Τ/ 210-72.32.333

Βόλτα με τον Ξενοφώντα, την Ελισσάβετ και την Μάρω

 

View this post on Instagram

 

A post shared by volta (@volta_restaurant)

Έχω πάει βρεθεί αρκετές φορές στην Βόλτα, κι έχω δοκιμάσει διάφορα. Όλο και κάτι αλλάζουν ο Ξενοφώντας με την Ελισσάβετ. Αυτή τη φορά όμως στην κουζίνα του φιλόξενου στεκιού των Κάτω Πετραλώνων θα πετύχετε και την πολύ καλή μαγείρισσα Μάρω Διακάτου, η οποία έχει ανανεώσει όμορφα το μενού. Ανάμεσα στα πιάτα που κυκλοφορούν στα στρωμένα με πολύχρωμους μουσαμάδες τραπέζια, βρίσκονται νόστιμες γλασαρισμένες και ψημένες χειμωνιάτικες ρίζες (πατάτα, σελινόριζα, καρότο, ρέβα) με κουρκουμά, ένα νόστιμο πρόβειο λουκάνικο που το σερβίρουν με σάλτσα Καππαδοκίας και τουρσάκια, μια ιδιαίτερη αρμένικη μπολονιέζα με με σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά και ροδελίτσες από γκιολτζούκ σουτζούκι με αρώματα εσπεριδοειδών, και ζουμερό μοσχαρίσιο συκώτι με πράσινο μήλο και κόλιανδρο σε σάλτσα λευκού κρασιού. Οι μακεδονίτικοι ντολμάδες της φωτογραφίας είναι πιάτο ημέρας – με λίγη τύχη θα τους πετύχετε κι αυτούς. Α.Σ.

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα. Τ/210-34.59.172.

Mumbai:  Ίσως το πιο αυθεντικό ινδικό της πόλης

Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου

Παλιά ελληνική εξοχική ταβέρνα με σπεσιαλιτέ τον κοκκινιστό κόκορα, στη συνέχεια μεικτό ελληνικό-ινδικό μαγειρείο, σήμερα πλέον αμιγώς ινδικό. Καθημερινό φαγητό, πικάντικο, καλομαγειρεμένο και απίθανα οικονομικό, μιας και απευθύνεται κυρίως στους Ινδούς, Αφγανούς και Πακιστανούς εργάτες γης των γύρω μεγάλων φυτώριων και μποστανιών του Μαραθώνα, που έρχονται, παρέες-παρέες, τις καθημερινές, για φαγητό μετά τη δουλειά, ή τα Σαββατόβραδα με τις φαμίλιες τους ή οργανώνουν εδώ τα γαμήλια γλέντια τους. Ο μάγειρας Paren Deta ζυμώνει από naan μέχρι γεμιστές paratha και σαμόσα με τις κλασικές γεμίσεις και με κιμά, μαγειρεύει σαλτσάτα όσπρια και dahl κάθε λογής, αλλά και μελάτα πιάτα με λαχανικά ολόφρεσκα από τα γύρω μποστάνια και βέβαια ψήνει κοτόπουλο και αρνάκι στο μαντεμένιο ταντούρι. Αν δεν αντέχετε τα καυτερά διευκρινίστε το από την αρχή γιατί ακόμα και τα πιο mild πιάτα του μενού είναι εξόχως φλογερά. Β.Κ.

Λ. Μαραθώνος 227, Μαραθώνας Τ/22940-55.263

Τo Λάζο: Για αρβανίτικο τηγανόψωμο και σιουφηκτά με απάκι

Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη

Νεοταβέρνα σε παλιό, ανακαινισμένο πέτρινο κτίριο στην καρδιά της Κερατέας, και προορισμός πολλών Αθηναίων που συνδυάζουν καλό, σπιτικό φαγητό και εκδρομή στις εξοχές και στο Γεωπάρκο Λαυρίου. Τα φαγητά είναι καλομαγειρεμένα, με κέφι και φρεσκάδα, τα ψητά στα κάρβουνα άψογα και το σέρβις γλυκύτατο. Το μενού του νεαρού σεφ Σήφη Σπανομανώλη ανανεώνεται με βάση την εποχικότητα και με προτίμηση τις πρώτες ύλες (πολλές βιολογικές) από τις γύρω περιοχές. Στις σταθερές αξίες το παραδοσιακό αρβανίτικο τηγανόψωμο που ζυμώνεται καθημερινά, ραντισμένο με μέλι, η φάβα με λιαστή ντομάτα, κρεμμύδι και κάππαρη, τα σιουφηκτά με απάκι, το ψητό κοτόπουλο με «καμένο» λάχανο στα κάρβουνα, και τα σουξέ ατομικά κοντοσούβλια κρεμαστά σε τσιγκελάκι. Νέες αφίξεις η παντζαροσαλάτα, το κανταΐφι τυριών με μαρμελάδα βατόμουρο, το γεμιστό μπιφτέκι με γραβιέρα, σάλτσα ψητής ντομάτας και ξινή κρέμα, το κοτόπουλο σουβλάκι με κάρι, πλιγούρι, φέτα, στραγγιστό γιαούρτι και φρούτα. Δοκιμάστε το μελωμένο μαγειρευτό κότσι, τα μοσχαρίσια μάγουλα και το σιδηρόδρομο. Ο κατάλογος εμπλουτίστηκε με γλυκά που απέκτησαν πιστούς φίλους, όπως το χειροποίητο σουφλέ με παγωτό βανίλια και το τσουρέκι εκμέκ με παγωτό καϊμάκι, φιστίκι κελυφωτό και βύσσινο. B.K.

Λ. Αθηνών-Σουνίου (κεντρικός δρόμος Κερατέας), πλατεία Αγ. Χαραλάμπους, Τ/22990-42828 (προτείνεται να κλείσετε τραπέζι, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα). Τρίτη-Τετάρτη ανοιχτά από τις 19:00, Πέμπτη έως Κυριακή από το μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά.

Της Θεάτρου το Στέκι: Μεζέδες δίπλα στη Βαρβάκειο

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Δυό βήματα από τη Βαρβάκειο, ακριβώς πίσω από την Πλατεία Θεάτρου, το μεζεδοπωλείο απλώνει τα τραπέζια του στο πεζοδρόμιο και -ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες- γεμίζει με ετερόκλητο κοινό που μασουλάει κεφτέδες, πίνει τσίπουρα και παράγει βιταμίνη D. Τα αδέρφια Στέφανος και Χρήστος Βαρέσης, που λειτουργούν το μαγαζί τα τελευταία 23 χρόνια, τακτοποιούν την πελατεία και σερβίρουν ενώ η υπόλοιπη οικογένεια ετοιμάζει τα φαγητά. Μπροστά από την κουζίνα, είναι και η βιτρίνα-σήμα κατατεθέν με τα μαγειρεμένα της ημέρας όπως τα ρεβίθια με κουρκουμά ή οι γίγαντες φούρνου. Τηγανητά μικρόψαρα, φασόλια πιάζ, πατατοσαλάτα, ψωμωμένοι κολοκυθοκεφτέδες, μπακαλιάρος σκορδαλιά και μπεκρή μεζέ είναι μερικά μόνο από τα μικρά και νόστιμα πιάτα που φτάνουν στο τραπέζι. Γ.Π.

Θεάτρου 7, Τ/210-32.15.438

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤρώμε στα παλιά και νέα στέκια της Πλατείας ΘεάτρουΤρώμε στα παλιά και νέα στέκια της Πλατείας Θεάτρου

Ολύμπιον: Το καλτ μαγέρικο της Αναπαύσεως

Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστρατή

Ένα θαυμάσιο υποκατάστατο οικογενειακού τραπεζιού, το Ολύμπιον είναι ένα φαγάδικο που μας χορταίνει, λαϊκά κι απλά. Οι Κεφαλονίτες ιδιοκτήτες, μαγειρεύουν σχεδόν σε εικοσιτετράωρη βάση, τακτοποιούν τους πελάτες, σερβίρουν γρήγορα, ετοιμάζουν και ταπεράκια για τους βιαστικούς. Ο κατάλογος αλλάζει αρκετά συχνά, καταπώς προστάζει η εποχικότητα, όχι αυστηρά και επιτηδευμένα αλλά με την οικιακή λογική όπως σε ένα συνηθισμένο νοικοκυριό. Οι κεφτέδες του είναι από τους ωραίους, με ένα σκληρό και τραγανό, καφετί κέλυφος, στεγνοί, δίχως λάδια, χορταστικοί, ζουμεροί κι αρωματικοί με τον δυόσμο, τον μαϊντανό και το σκόρδο τους. Οι σπεσιαλιτέ της κυρίας Ελένης είναι οι μουσακάδες κι οι λαχανοντολμάδες, το ιμάμ και οι μελιτζάνες με τα ρεβύθια. Έχουν πάντα ψαράκι σχάρας, συκώτι και μπιφτέκι της ώρας, και κάποια σούπα που συνήθως εύχομαι από μέσα μου να είναι κοτόσουπα. Πετυχαίνουν πάντα το λαχανόρυζο, τα γιουβαρλάκια και το λεμονάτο, για τα οποία ακούνε τα περισσότερα «γειά στα χέρια σας». Ν.Μ.

Ολύμπιον, Αναπαύσεως 9, Μετς, Τ/ 210-92.44.388

*υπολογίζουμε μισή σαλάτα, ένα ορεκτικό κι ένα κυρίως πιάτο χωρίς το κρασί

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών