ΑΓΟΡΑ

Έξαρχος

Τα καλύτερα ψωμιά των Αθηνών

21.09.2016| Updated: 31.05.2022
Φωτογραφία: Κανάρης Τσίγκανος
Έξαρχος

Από το 1934 στην Καλλίπολη, τρεις γενιές έχουν περάσει από το τιμόνι της επιχείρησης. Τον πειραιώτικο φούρνο έχει αναλάβει τώρα η Χρύσα Εξαρχου. Μαγαζί της γειτονιάς, με σταθερή πελατεία, οι περίοικοι «μεγάλωσαν» μέσα στο αρτοποιείο. Θα βρείτε περισσότερα από δέκα είδη ψωμιού, με αλεύρι από διάφορους μύλους, όπως της Χαλκιδικής, του Παπαφίλη και του Κεπενού. Δοκιμάστε το γιαννιώτικο, με κίτρινο χωριάτικο αλεύρι, το πιτυρούχο ολικής άλεσης, το οκτάσπορο, το «μοντέρνο» με σπόρους chia, αλλά και το παραδοσιακό ψωμί της πινακωτής. Οι μπαγκέτες του έξτρα νόστιμες, ιδανικές για σάντουιτς. Μη φύγετε χωρίς τα τραγανά τυροπιτάκια με ζύμη κουρού.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Αρτοποιεία

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών