ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μπαρ μπεε κιου

Ούτε ένα μήνα ζωής δεν μετρά το νέο κρεοφαγείο. Το επισκεφθήκαμε και ευπειθώς αναφέρουμε...

16.05.2013| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Μπαρ μπεε κιου

Ούτε ένα μήνα ζωής δεν μετρά το νέο κρεοφαγείο στον Πειραιά. Το επισκεφθήκαμε και ευπειθώς αναφέρουμε…

Η θέση: Στη συμβολή Φρεαττύδος και Κουντουριώτου, τρία στενά από την πλατεία Πηγάδας.

Η ατμόσφαιρα: Επικρατεί το κόκκινο και το γκρι, ενώ λεπτομέρειες… ξύλινες και τούβλινες βάζουν μικρές πινελιές στο χώρο. Η χειροποίητη ταμπέλα – σήμα κατατεθέν, αυτοφωτίζεται και αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο του μαγαζιού. Η μουσική, ολίγον ροκ, είναι ιδανική για να «φτιάξει» ατμόσφαιρα. Τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο είναι μονίμως γεμάτα και λειτουργούν ως κάλεσμα για τους περαστικούς της γειτονιάς. Το προσωπικό χαμογελαστό και ευγενικό.

Το φαγητό: Ο κατάλογος είναι σφιχτός αλλά όχι μικρός. Για αρχή, δυο-τρεις σαλάτες εποχής, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και αρκετές επιλογές σε αλοιφές και σάλτσες για τις απαραίτητες βουτιές. Το Μπαρ Μπεε Κιου, αν και συστήνεται ως μπριζολάδικο, μέσα στις τρεις πρώτες βδομάδες λειτουργίας του έχει ήδη αποκτήσει φήμη για τα νοστιμότατα μπέργκερ. Δικαίως. Ευχαριστημένοι μείναμε και με τις 3 από τις 5 επιλογές του καταλόγου που δοκιμάσαμε: το «κλασικό» με μπέικον, τυρί, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι και χειροποίητη μαγιονέζα, τον «βελζεβούλη», με καυτερή πιπεριά, λάχανο, καραμελωμένα κρεμμύδια και κόκκινη πικάντικη σάλτσα και το μπέργκερ «του γενναίου» με διπλό μπιφτέκι, τυρί και μπέικον συν τηγανητό αυγό, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα. Και τα τρία μπέργκερ ήταν πολύ νόστιμα και πλούσια σε υλικά. Θα ήθελα λίγο πιο άψητο το μπιφτέκι, αν και αυτό είναι θέμα προσωπικού γούστου. Όσο για την πρώτη ύλη, τα κρέατα είναι ολόφρεσκα, παραλαμβάνονται καθημερινά από ντόπιο κρεοπώλη, ενώ τα ψωμάκια, ειδική παραγγελία από φούρνο, είναι ιδανικά για να ρουφούν σαν σφουγγάρι τις χειροποίητες σάλτσες.Όλα τα παραπάνω συνοδεία καλοτηγανισμένων, τραγανών πατατών. Για τη μέση πήραμε μια σαλάτα με μαριναρισμένα λαχανικά, σαν ελαφρύ τουρσί, και μια σάλτσα μουστάρδας ελαφρώς πικάντικη. Η ετυμηγορία; Θα ξαναπάμε, σύντομα κιόλας, για να δοκιμάσουμε την ποικιλία κρεάτων που είδαμε σε διπλανό τραπέζ η οποία έρχεται «κρεμασμένη» σε συρμάτινο σχοινάκι και το χειροποίητο παγωτό βανίλια, κέρασμα του μαγαζιού, που εκείνη τη μέρα είχε εξαντληθεί!

Ο λογαριασμός: Περί τα 15-17 ευρώ το άτομο, με ποτό.

Η κάβα: 9 μπίρες εκ των οποίων η μία βαρελίσια, 3 επιλογές σε χύμα επώνυμο κρασί, άλλες 3 σε τσίπουρο και αναψυκτικά.

Επιπλέον πληροφορίες: Το μαγαζί είναι ολοκαίνουργιο και ο κατάλογος ανανεώνεται συνεχώς. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 6 μ.μ. – 1 π.μ., Σάββατο – Κυριακή 1 μ.μ-1 π.μ., Δευτέρα κλειστά. Στο μέλλον θα λειτουργεί και ντελίβερι για τη γειτονιά, ενώ προς το παρόν μπορείτε να προμηθευτείτε φαγητό σε πακέτο για το σπίτι.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Για κρέας

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών