Κάθε πρωί η Ελένη φουρνίζει χωριάτικο ψωμί με προζύμι στον ξυλόφουρνο της Στεμνίτσας. Ενα είδος ψωμιού ψήνει ο φούρνος και είναι αυτό: χωριάτικο, αφράτο και λίγο σκληρό, όχι σαν αυτά που έχουμε συνηθίσει στις πόλεις, που είναι μαλακά σαν σφουγγάρια. Ψήνουν και χωριάτικες τυρόπιτες και σπανακόπιτες με χειροποίητο φύλλο.
*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.