ΕΞΟΔΟΣ

Το Grasshoppers είναι το μπαρ-προορισμός του Νέου Κόσμου

Νόστιμα, ισορροπημένα κοκτέιλ και ποιοτικό τσιμπολόγημα στο μπαρ Grasshopers στην «πιάτσα» πίσω από τη Στέγη, στον Νέο Κόσμο.

24.05.2022| Updated: 10.12.2022
Το Grasshoppers είναι το μπαρ-προορισμός του Νέου Κόσμου

Ο (νέος) Νέος Κόσμος έχει άλλη μια έκπληξη. Στην περιοχή πίσω από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, πάνω στην Ευρυδάμαντος με τα φαρδιά πεζοδρόμια, βρίσκεται το Grasshoppers, ένα μπαρ που έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα φρέσκα, ενδιαφέροντα μαγαζιά της γειτονιάς. Αν το περασμένο καλοκαίρι έτυχε να βρεθείτε στο πολυσυζητημένο Theosis της Άνω Σύρου θα έχετε πάρει μία γεύση απ’ ό, τι μπορεί να κάνει ο ταλαντούχος bartender Νίκος Σωτηρόπουλος που τώρα, παρέα με τους συναδέλφους του Δημήτρη Μεσσήνη και Γιάννη Φρούντα, έχει την επιμέλεια όσων σερβίρονται στο μπαρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ3 νέα μπαρ για να βγείτε απόψε στην Αθήνα3 νέα μπαρ για να βγείτε απόψε στην Αθήνα

Μοδάτο, χωρίς να είναι επώδυνα χιπστερικό, το Grasshoppers συστήνεται ως ένα καθαρόαιμο μπαρ που δεν προσπαθεί να κάνει «λίγο απ’ όλα». Ανοίγει στις έξι, δεν σερβίρει καφέ, ούτε αυγά και πάνκεικς. Όσοι όμως ψάχνουν ένα ωραίο, αεράτο σημείο για να δώσουν ραντεβού μετά τη δουλειά και να πιουν καλά ποτά, μάλλον θα ήθελαν να το τσεκάρουν. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο Πέτρος Ζήσου, ιδιοκτήτης του απέναντι Naif. Με τη βοήθεια της αρχιτεκτονικής ομάδας Cadu (μπορεί να τους γνωρίζετε από την ανακαίνιση του διαμερίσματος στη Μπλε πολυκατοικία) έστησε έναν λιτό, μοντέρνο χώρο που χωρίζεται σε τρία επίπεδα: τα τραπέζια του πεζοδρομίου με τους πάγκους και το «χαλαρό» παγκάκι, τον κυρίως χώρο του μπαρ που επικοινωνεί με τον έξω μέσω μιας μεγάλης γυάλινης πρόσοψης και, τέλος, την δροσερή, πίσω αυλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ στην ΑθήναΤα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ στην Αθήνα

Τι πίνουμε εδώ;

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επιλεγμένες ετικέτες ποτών και κρασιών, επτά κλασικά κοκτέιλ και οκτώ signature προτάσεις. Πλάι στα τα ονόματα των τελευταίων αναγράφεται το γευστικό τους προφίλ αλλά και το ποτήρι στο οποίο σερβίρονται, μια λεπτομέρεια που δείχνει φροντίδα. Δοκιμάσαμε ένα παγωμένο, καλοφτιαγμένο Dry Martini και το Fervid, μια καπνιστή, umami εκδοχή της Μαργαρίτας με μεσκάλ, ράσμπερι, τζίντζερ, λάιμ, ντοματίνι και bitters. Το γλυκόπικρο Coarse, με Campari, cherry brandy, σιρόπι πικραμύγδαλου, σέλερι και λάιμ ανοίγει την όρεξη ενώ το δροσερό Flying lovers με την ginger beer και το αγγούρι θα σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι το κονιάκ που εδώ αποκτά καλοκαιρινό χαρακτήρα.

Τρώμε κάτι;

Ναι! Για το ποιοτικό τσιμπολόγημα έχει φροντίσει ο σεφ του Naif, Νίκος Ντάνος. Οι φανς του απεριτίβο θα χαρούν ιδιαιτέρως με τις επιλογές: από το ντιπ γκοργκοντζόλας με (τέλεια) κριτσίνια και φρυγανισμένο ψωμί, και τα προσεγμένα πλατώ τυριών και αλλαντικών μέχρι το vitello tonato με φύλλα μουστάρδας, καπνιστό χέλι, κάπαρη και wakame. Σε tramezzini (μαλακό ψωμάκι χωρίς τη κόρα) έρχεται το τόσο-όσο αναβαθμισμένο κλαμπ σάντουιτς με μοτσαρέλα, προβολόνε, μορταδέλα, σαλάμι pepita και φύλλα αγκινάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιατί το Annie Fine Cooking είναι και πάλι talk of the townΓιατί το Annie Fine Cooking είναι και πάλι talk of the town

Grasshoppers

Ευρυδάμαντος 6, Νέος Κόσμος
  • Τηλέφωνο: 210-93.40.708
  • Ωράριο: Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή 18:00-02:00, Παρασκευή & Σάββατο 18:00-2:30, Δευτέρα-Τρίτη κλειστά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Μπαρ

Αθήνα

Νέος Κόσμος

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT