ΕΞΟΔΟΣ

3 νέα μπαρ για να βγείτε απόψε στην Αθήνα

Βόλτα στις καινούργιες μπάρες της πόλης.

28.04.2022
3 νέα μπαρ για να βγείτε απόψε στην Αθήνα

Αναπάντεχα κοκτέιλ, craft μπίρα ή φυσικά κρασιά; Στο κέντρο ή στις γύρω γειτονιές; Αυτή την εβδομάδα κάναμε βόλτα στα νέα μπαρ της Αθήνας, που σερβίρουν ωραία ποτά και ανεβασμένα συνοδευτικά, απολαμβάνοντας τον ανοιξιάτικο καιρό.

Το μπαρ στο πλάι

Στη γωνία δίπλα από το Morning Bar, οι δημιουργοί του τελευταίου έστησαν πριν από λίγες μέρες το Πλάι, που αυτοχαρακτηρίζεται «ρομαντική μπάρα». Λευκοί τοίχοι σε στυλ σκανδιναβικού καφέ, βέρα αθηναϊκά μωσαϊκά και μια diy αισθητική που συνδυάζει ντιζαϊνάτα φωτιστικά με παλιακά πλαστικά μαχαιράκια της γιαγιάς συνθέτουν το σκηνικό. Μπροστά στο ανοιχτό μπαρ χωρούν μόλις τρία χαμηλά σκαμπό – οι πελάτες θυμίζουν καλεσμένους σε σπιτικό πάρτι, που μαζεύτηκαν στην κουζίνα. Το οικιακό ψυγείο και το κάδρο-εικόνισμα της Ελένης Φουρέιρα συμβάλλουν σ’ αυτή την αίσθηση. Θα καθίσετε είτε στον μικρό εσωτερικό χώρο είτε στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου και θα πιείτε το κρασί σας -προς το παρόν μετρημένες επιλογές, από εγχώριες ετικέτες-, craft μπίρα από το γειτονικό Blame the Sun ή ποτά δύο λογιών: «ροής» και «σπέσιαλ». Για τσιμπολόγημα, το μενού περιλαμβάνει απλά πράγματα, ταιριαστά σε ένα σύγχρονο καφενείο. Το τυρί με φρούτο, για παράδειγμα, είναι αυτή την εποχή μετσοβόνε και φράουλες ποτισμένες σε χυμούς εσπεριδοειδών, με μια πικάντικη πινελιά. Το κλασικό τοστάκι σερβίρεται κατ’ επιλογή με παστράμι και πιπεριές τουρσί, ενώ οι φουσκωτές πιτούλες που έρχονται μαζί με ελιές, πιπεριές και ψητά μανιτάρια είναι χειροποίητες. Σημαντική λεπτομέρεια: ο κατάλογος διαθέτει και λουλούδια. Όχι βρώσιμα, από τα κανονικά. Το καφάσι πάνω στο μπαρ είναι γεμάτο με μπουκετάκια από την Κοπριά και μπορείτε να τα προσφέρετε σε όποιον θέλετε.

Πλάι, Ζαν Μωρεάς 15, καθημερινά από τις 17:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιατί Μαρίνα έκαψες το cheesecake;Γιατί Μαρίνα έκαψες το cheesecake;

Έπρεπε στην Κυψέλη

Με πιασάρικο όνομα και άπλα στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης, το Έπρεπε έγινε πολύ γρήγορα σημείο συνάντησης στην Κυψέλη. Το μικρούλι, καλαίσθητο μπαρ, εκτός από τον μπόλικο εξωτερικό χώρο, έχει φτιαχτεί με τρόπο ώστε να ανοίγει σχεδόν ολόκληρο – οι τζαμαρίες ανεβαίνουν και οι μέσα πάγκοι ενώνονται με τους έξω. Πίσω από το project βρίσκεται η ομάδα από τις Σεϋχέλλες του Μεταξουργείου, ενώ τα ποτά επιμελείται ο Νικόλας Μοσχονάς (Three Donkeys, Τήνος) ο οποίος προτείνει κλασικά κοκτέιλ σε ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Η Μαργαρίτα φτιάχνεται με Falernum και Curacao στη θέση του λικέρ πορτοκαλιού, αποκτώντας ένα αρκετά tiki χαρακτήρα, το Dry Martini είναι ελαφρώς καπνιστό, ενώ στο Daiquiri αξιοποιούνται υλικά που περισσεύουν στην κουζίνα – για παράδειγμα, μέχρι πρόσφατα ετοίμαζαν το σιρόπι του με ρόκα, δυόσμο και περγαμόντο. Παρομοίως, με zero waste φιλοσοφία γίνεται και το σερβίρισμα των ποτών, σε προσεγμένα ποτήρια, με ωραίο πάγο, αλλά καμία γαρνιτούρα. Τα κρασιά του καταλόγου είναι αποκλειστικά φυσικής οινοποίησης, από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Όσο για την μπίρα, φτιάχνεται ειδικά για το μπαρ από την αθηναϊκή μικροζυθοποιία Noctua. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα πιείτε ξεροσφύρι, πάντως. Αντί ξηρών καρπών, τρατάρουν τηγανιτούς γίγαντες με μπαχαρικά ή πίκλες καρότου και κουνουπιδιού, ενώ στη λίστα με το αρκετά φιλόδοξο bar food -άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο εύστοχο- θα βρείτε σίγουρα κάτι που θα τραβήξει την προσοχή σας. Δοκιμάσαμε, μεταξύ άλλων, το δικό τους ψωμί με βούτυρο, μια παραλλαγή του βενετσιάνικου baccalà mantecato σε κροκέτα μπακαλιάρου με βουτυράτη «σκορδαλιά», και μίνι burger με μοσχαρίσια γλώσσα και béarnaise.

Έπρεπε, Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη, Τ/ 210-86.44.910, Τρίτη-Σάββατο: 14:00-02:00 & Κυριακή: 13:00-20:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚυψέλη: Πού τρώμε γύρω απ’ τη Δημοτική ΑγοράΚυψέλη: Πού τρώμε γύρω απ’ τη Δημοτική Αγορά

Το «γυμνό» μπαρ στην Αγίας Ειρήνης

Χωρίς πολλά στολίδια, λίγο «γυμνά» αλλά με ελκυστικό τρόπο, τα κοκτέιλ του Naked Ath. έχουν λιτή αισθητική και απρόσμενες λεπτομέρειες. Οι bartenders Θάνος Κριμπούρας και Χριστίνα Φωκά, μαζί με τον συνέταιρό τους, Αντώνη Δημητρή, επέλεξαν το όνομα του μαγαζιού με στόχο να αποτυπώσουν το αγνό, το φυσικό, το απροσποίητο, και την ίδια φιλοσοφία ακολουθούν όσα σερβίρουν. Επιλέξτε ανάμεσα στο ελαφρώς αλατισμένο Gin Tonic με πράσινο μήλο, το Bare Havaiana που με έναν τρόπο συνδυάζει τρία διαφορετικά κλασικά -Rum Fashioned, Cuba Libre και Daiquiri- ή το Kiss me Goodnight με ιρλανδέζικο ουίσκι, αρώματα ψωμιού και ποπ κορν και αλμυρή καραμέλα. Μπορείτε να συνοδεύσετε το ποτό σας με κάποιο από τα πιάτα του Λέβις Κοδημάι- από κροκέτες και sando μέχρι corn dog.

Naked Ath., Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Τ/ 210-32.19.310, καθημερινά: 08:30-02:30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ στην ΑθήναΤα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ στην Αθήνα

Άρθρα και Συνταγές με Αλκοόλ

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

Μπαρ

Αθήνα

Κουκάκι

Κυψέλη

Μοναστηράκι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών