
30'
προετοιμασία
4 ώρες ψήσιμο
Σύνολο: 4 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 12 για μπουφέΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε το αγριογούρουνο με πορτοκάλι, κρασί και αρωματικά στη γάστρα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Απλώνουμε τα κρεμμύδια σε γάστρα ή σε βαθύ ταψί.
- Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα το κρέας, το τρίβουμε με τα χέρια για να πιάσει το αλατοπίπερο και το βάζουμε πάνω στα κρεμμύδια.
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και περιχύνουμε το κρέας.
- Κλείνουμε τη γάστρα με καπάκι (ή σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο σφιχτά) και ψήνουμε για 4 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά και αφαιρούμε τους σπάγκους ή το διχτάκι.
- Στο μεταξύ, σουρώνουμε τα υγρά του ψησίματος σε κατσαρολάκι.
- Από τα στερεά υλικά κρατάμε τα κρεμμύδια, τα οποία ρίχνουμε στον πολυκόφτη μαζί με 1 κουτάλα από το σουρωμένο υγρό. Πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υγρά και βράζουμε για περίπου 5-8 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το αγριογούρουνο σε πιατέλα, σε φέτες, το περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα και την υπόλοιπη τη σερβίρουμε σε σαλτσιέρα, δίπλα στο ψητό.
Viognier, Βιδιανό ή ένα δραμινό Chardonnay.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.