

•Εκτός από κανέλα, μπορούμε να αρωματίσουμε τη ζάχαρη με λίγο μοσχοκάρυδο ή γαρίφαλο. Αν θέλουμε ένα πιο «δροσερό» άρωμα, επιλέγουμε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και τρίβουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα με τις άκρες των δαχτύλων μας, ώστε να αρωματιστεί καλά.
•Αντί για ζάχαρη, μπορούμε να περιχύσουμε τις αυγοφέτες με μέλι, σιρόπι σφενδάμνου, σιρόπι αγαύης ή πετιμέζι ή να τις σερβίρουμε με μια ωραία σπιτική μαρμελάδα.
•Αν έχουμε μέλι που έχει κρυσταλλώσει («ζαχαρωμένο»), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό για το σερβίρισμα και να φτιάξουμε μια εύκολη σος μελιού, χτυπώντας στο μίξερ ίση ποσότητα από μέλι ανθέων ή θυμαρίσιο με ίση ποσότητα από κρυσταλλωμένο μέλι μέχρι να αφρατέψουν.
•Μια ενδιαφέρουσα και καλοκαιρινή ιδέα είναι να συνοδεύσουμε τις αυγοφέτες με καραμελωμένα ροδάκινα. Κόβουμε στη μέση 2-3 ροδάκινα και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και προσθέτουμε πάνω σε κάθε φέτα 1 κυβάκι βούτυρο και 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ÆC για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.