ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦρισούρες: οι συριανές αυγοφέτες με άρωμα φασκόμηλουΦρισούρες: οι συριανές αυγοφέτες με άρωμα φασκόμηλου
5' προετοιμασία
18' τηγάνισμα
Σύνολο: 23'

Υλικά

Τεμάχια: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις αυγοφέτες κλασικές (french toast) με ζυμωτό ψωμί, πρώτα σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια, αν βάλουμε, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  2. Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βουτάμε τις φέτες ψωμιού μία μία στο μπολ με τα αυγά, και από τις δύο πλευρές για μερικά δευτερόλεπτα.
  3. Τις ανασηκώνουμε κρατώντας τες για λίγο πάνω από το μπολ, ώστε να στραγγίξουν λίγο, και τις τοποθετούμε στο τηγάνι.
  4. Τις ψήνουμε (δύο δύο μαζί, αν χωράνε) για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  5. Βγάζουμε τις κλασικές αυγοφέτες με ζυμωτό ψωμί από το τηγάνι και τις βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη και λίγη κανέλα, γυρνώντας τες και από τις δύο πλευρές ώστε να καλυφθούν καλά.

Μυστικά

•Εκτός από κανέλα, μπορούμε να αρωματίσουμε τη ζάχαρη με λίγο μοσχοκάρυδο ή γαρίφαλο. Αν θέλουμε ένα πιο «δροσερό» άρωμα, επιλέγουμε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και τρίβουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα με τις άκρες των δαχτύλων μας, ώστε να αρωματιστεί καλά.

•Αντί για ζάχαρη, μπορούμε να περιχύσουμε τις αυγοφέτες με μέλι, σιρόπι σφενδάμνου, σιρόπι αγαύης ή πετιμέζι ή να τις σερβίρουμε με μια ωραία σπιτική μαρμελάδα.

•Αν έχουμε μέλι που έχει κρυσταλλώσει («ζαχαρωμένο»), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό για το σερβίρισμα και να φτιάξουμε μια εύκολη σος μελιού, χτυπώντας στο μίξερ ίση ποσότητα από μέλι ανθέων ή θυμαρίσιο με ίση ποσότητα από κρυσταλλωμένο μέλι μέχρι να αφρατέψουν.

•Μια ενδιαφέρουσα και καλοκαιρινή ιδέα είναι να συνοδεύσουμε τις αυγοφέτες με καραμελωμένα ροδάκινα. Κόβουμε στη μέση 2-3 ροδάκινα και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και προσθέτουμε πάνω σε κάθε φέτα 1 κυβάκι βούτυρο και 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ÆC για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT