30' προετοιμασία
2 ώρες και 20' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50 λεπτά

Υλικά

Κομμάτια: 22-24

Γλάσο σοκολάτας

Διαδικασία

  1. Καλύπτουμε ένα μεγάλο ταψί που να χωράει στο ψυγείο μας με λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, με πολλή προσοχή, ανοίγουμε τους χουρμάδες κατά μήκος, χωρίς να τους χωρίσουμε εντελώς. Αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ταχίνι με τη ζάχαρη, το κάρδαμο και το καβουρδισμένο σουσάμι.
  4. Γεμίζουμε κάθε χουρμά με 1 γεμάτο κουτ. γλυκού από το μείγμα ταχινιού και τους πιέζουμε ελαφρά να κλείσουν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση.
  5. Τους τοποθετούμε στο ταψί και βάζουμε στο ψυγείο για 15- 20 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να σφίξουν λίγο.
  6. Ανακατεύουμε τα κομματάκια σοκολάτας με το λάδι καρύδας ή το ηλιέλαιο σε ένα μπολ και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά, στα 600 W (εναλλακτικά σε μπεν μαρί), ώστε να λιώσει η σοκολάτα.
  7. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  8. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και βουτάμε κάθε γεμιστό χουρμά μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.
  9. Τους αραδιάζουμε πάλι πάνω στο ταψί, τους πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ξαναβάζουμε πάλι το ταψί στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες, μέχρι να κρυώσουν καλά και να σφίξει η σοκολάτα.

Μυστικά

*Για το καβουρδισμένο σουσάμι, ψήνουμε ελαφρώς σε αντικολλητικό τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών