20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
5 ώρες και 20' αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το εύκολο ζελέ σοκολάτας μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Οταν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προτού πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Στύβουμε τη ζελατίνη, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για περίπου 20 λεπτά.
  6. Για να κρυώσει πιο γρήγορα, το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος, και για να μην πιάσει κρούστα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του.
  7. Πριν αρχίσει να πήζει, αδειάζουμε το ζελέ σε φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 5 ώρες.
  8. Ξεφορμάρουμε το εύκολο ζελέ σοκολάτας βουτώντας στιγμιαία τη φόρμα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζοντάς τη σε μια πιατέλα.

Μυστικά

Για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα, αλείφουμε τη φόρμα με ελάχιστο σπορέλαιο, προτού τη γεμίζουμε με το ζελέ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών