Είναι η εποχή του μάραθου και το άρωμά του φέρνει την άνοιξη στο πιάτο. Αναζητήστε τον άγριο σε ορισμένους πάγκους των λαϊκών αγορών, γιατί έχει ασύγκριτα πιο έντονο άρωμα. Σερβίρετε το φαγητό, αν θέλετε, με καλαμαράκια τηγανητά και τραγανά ή με ψητό χταπόδι και συνοδέψτε με παξιμαδάκια σίκαλης, τουρσιά, ελιές και λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες.
![Μαραθοκεφτέδες light, στον φούρνο, με σπανάκι και κατσικίσια φέτα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/05/V_marathokeftedes-420x560.jpg?v=1716541592)