5' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τις γαρίδες

Για τη σάλτσα από αφρώδες κρασί

Διαδικασία

Γαρίδες

  1. Απλώνουμε τις γαρίδες σε ένα ρηχό ταψί που να τις χωράει σε μονή στρώση, τις πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και θυμάρι, τις ραντίζουμε με το λάδι και τις ανακατεύουμε με τα χέρια.
  2. Τις απλώνουμε ξανά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Σάλτσα

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το αφρώδες κρασί και το μέλι και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μείνει το 1/3 της αρχικής ποσότητας.
  2. Μεταφέρουμε το καυτό μείγμα στο μπλέντερ και το δουλεύουμε σε δυνατή ταχύτητα.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, σε αργή ροή, χωρίς να σταματήσουμε το δυνατό χτύπημα, μέχρι να φτιάξουμε μια ρευστή και λεία σάλτσα.

Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 230° C.
  2. Φουρνίζουμε το ταψί με τις γαρίδες στη μεσαία σκάλα για 6 - 8 λεπτά, χωρίς να τις γυρίσουμε -προσέχουμε να μην τις παραψήσουμε, γιατί θα γίνουν σαν λάστιχο.
  3. Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα ή σε πιάτα, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Στο ποτήρι μας λευκό ξηρό, αφρώδες, ελληνικό.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών