1 ώρα και 30' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 36 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 8 άτομα

Για τις γαρίδες

Για τη σάλτσα από αφρώδες κρασί

Διαδικασία

  1. Γαρίδες: Απλώνουμε τις γαρίδες σε ένα ρηχό ταψί που να τις χωράει σε μονή στρώση, τις πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και θυμάρι, τις ραντίζουμε με το λάδι και τις ανακατεύουμε με τα χέρια.
  2. Τις απλώνουμε ξανά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.
  3. ΣάλτσαΣε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το αφρώδες κρασί και το μέλι και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μείνει το 1/3 της αρχικής ποσότητας.
  4. Μεταφέρουμε το καυτό μείγμα στο μπλέντερ και το δουλεύουμε σε δυνατή ταχύτητα.
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, σε αργή ροή, χωρίς να σταματήσουμε το δυνατό χτύπημα, μέχρι να φτιάξουμε μια ρευστή και λεία σάλτσα.
  6. ΨήσιμοΠροθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 230° C.
  7. Φουρνίζουμε το ταψί με τις γαρίδες στη μεσαία σκάλα για 6 - 8 λεπτά, χωρίς να τις γυρίσουμε -προσέχουμε να μην τις παραψήσουμε, γιατί θα γίνουν σαν λάστιχο.
  8. Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα ή σε πιάτα, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
  9. Νένα Ισμυρνόγλου τι πινουμε Λευκό ξηρό, αφρώδες, ελληνικό.
  10. Στα ποτήρια μας: Λευκό ξηρό, αφρώδες, ελληνικό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών