Η Σούλα Μπουγλού τους ετοίμασε και μας τους σέρβιρε με ημίγλυκο ροζέ κρασί, στο σπίτι της κοντά στον Άνω Βόλο.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 45' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τους γίγαντες με 1½-2 λίτρα νερό και τους βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει. Ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να σταματήσει να σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του υγρού.
  2. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 1 ώρα ή έως ότου οι γίγαντες μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματός τους μην τυχόν σωθούν νωρίς τα υγρά.
  3. Βγάζουμε τους γίγαντες με τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε γάστρα ή σε βαθύ ταψί. Κρατάμε χώρια το νερό τους.
  4. Τα μεταφέρουμε στη γάστρα με τα φασόλια.
  5. Σε ένα φλιτζάνι ρίχνουμε νερό από το βράσιμο των φασολιών, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε τον πελτέ στη γάστρα με τα φασόλια μαζί με το ελαιόλαδο, το καρότο και αλατοπίπερο.
  7. Σκεπάζουμε τη γάστρα (αν χρησιμοποιήσουμε ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί να προσθέσουμε υγρά, ρίχνουμε λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα φασόλια.
  8. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα υλικά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών