Στο Talking Breads, το αγαπημένο εξαρχειώτικο μπεργκεράδικο, το Italian Job με το προσούτο και τη σάλτσα πέστο κερδίζει τις εντυπώσεις.

 

1 ώρα προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο βασιλικού

Για τα μπιφτέκια

Διαδικασία

Πέστο

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε τα φύλλα βασιλικού για 3-4 δευτερόλεπτα και τα μεταφέρουμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα σε μπολ γεμάτο με κρύο νερό και παγάκια.
  2. Τα αφήνουμε για 1 λεπτό και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Τα στεγνώνουμε καλά και τα ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα τυριά και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  5. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.

Μπιφτέκια

  1. Ζυμώνουμε ελαφρά τον κιμά με το αλατοπίπερο και το λάδι και πλάθουμε 4 μπιφτέκια.

Ψήσιμο στην οικιακή κουζίνα

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  2. Βγάζουμε τα μπέργκερ από το ψυγείο και όπως είναι κρύα τα ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Μόλις τα γυρίσουμε, απλώνουμε στην ψημένη πλευρά, μοιράζοντας ισόποσα, τα τυριά.

BBQ

  1. Σε ψησταριά γκαζιού ή στα κάρβουνα τα ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  2. Σε κάθε περίπτωση προτιμάμε να τα ψήσουμε πάνω στην πλάκα ψησίματος και όχι στη σχάρα όπου μπορεί να μας διαλυθούν.

Μπέργκερ

  1. Κόβουμε τα ψωμάκια και απλώνουμε στην κομμένη πλευρά το πέστο βασιλικού.
  2. Βάζουμε στο κάτω μέρος τη ρόκα, ραντίζουμε με λίγο λάδι, από πάνω την ντομάτα, στη συνέχεια το μπιφτέκι με τα τυριά και τέλος το προσούτο.
  3. Καλύπτουμε με τα πάνω ψωμάκια και σερβίρουμε το Italian Job μπέργκερ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών