Στο Talking Breads, το αγαπημένο εξαρχειώτικο μπεργκεράδικο, το Italian Job με το προσούτο και τη σάλτσα πέστο κερδίζει τις εντυπώσεις.
1 ώρα
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4
Για το πέστο βασιλικού
Για τα μπιφτέκια
Διαδικασία
Πέστο
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε τα φύλλα βασιλικού για 3-4 δευτερόλεπτα και τα μεταφέρουμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα σε μπολ γεμάτο με κρύο νερό και παγάκια.
- Τα αφήνουμε για 1 λεπτό και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.
- Τα στεγνώνουμε καλά και τα ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα τυριά και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
Μπιφτέκια
- Ζυμώνουμε ελαφρά τον κιμά με το αλατοπίπερο και το λάδι και πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
Ψήσιμο στην οικιακή κουζίνα
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Βγάζουμε τα μπέργκερ από το ψυγείο και όπως είναι κρύα τα ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μόλις τα γυρίσουμε, απλώνουμε στην ψημένη πλευρά, μοιράζοντας ισόποσα, τα τυριά.
BBQ
- Σε ψησταριά γκαζιού ή στα κάρβουνα τα ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σε κάθε περίπτωση προτιμάμε να τα ψήσουμε πάνω στην πλάκα ψησίματος και όχι στη σχάρα όπου μπορεί να μας διαλυθούν.
Μπέργκερ
- Κόβουμε τα ψωμάκια και απλώνουμε στην κομμένη πλευρά το πέστο βασιλικού.
- Βάζουμε στο κάτω μέρος τη ρόκα, ραντίζουμε με λίγο λάδι, από πάνω την ντομάτα, στη συνέχεια το μπιφτέκι με τα τυριά και τέλος το προσούτο.
- Καλύπτουμε με τα πάνω ψωμάκια και σερβίρουμε το Italian Job μπέργκερ.