20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε το κολοκύθι, το αλατίζουμε ελαφρώς και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, να στραγγίξει από τα υγρά του. Το στύβουμε καλά με τα χέρια μας και το ρίχνουμε σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες, αλατοπιπερώνουμε (αλάτι με φειδώ, γιατί έχουμε αλατίσει τα κολοκύθια) και ζυμώνουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες στο μέγεθος καρυδιού.
  2. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι και «ρολάρουμε» τους κεφτέδες μέχρι να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Τινάζουμε να φύγει το περιττό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους κεφτέδες σε δόσεις και τηγανίζουμε για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, έως ότου ροδίσουν. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
  3. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.
  4. Στο ποτήρι μας Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο: κεφτέδες-πατάτες-χωριάτικη. Σαββατιανό και Ρετσίνα στα ποτήρια, ροζέ από Grenache αλλά και ένα κρητικό χαρμάνι με Λιάτικο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών