
15'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λιβανέζικο κεμπάπ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ για 12-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Σερβίρουμε τα κεμπάπ με το γιαούρτι, τις πίτες και τις ντομάτες με τον δυόσμο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.