ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεμπάπ κλασικά με ανάμεικτο κιμάΠολίτικα κεμπάπ κλασικά με ανάμεικτο κιμά
15' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λιβανέζικο κεμπάπ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  3. Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
  4. Ψήνουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ για 12-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  5. Σερβίρουμε τα κεμπάπ με το γιαούρτι, τις πίτες και τις ντομάτες με τον δυόσμο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών