ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚινεζικά μακαρόνια (lo mein) με λαχανικάΚινεζικά μακαρόνια (lo mein) με λαχανικά
5' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Για το «κινέζικο» κοτόπουλο στο φούρνο με σόγια και μέλι, ξεκινάμε με τη μαρινάδα.
  2. Σε ένα μπρίκι βάζουμε 40 ml νερό με το μέλι και το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει καλά το μέλι.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το λιωμένο μέλι με τη σάλτσα σόγιας και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Τα γυρίζουμε καλά μέσα στο μείγμα ώστε να τα «πιάσει» η μαρινάδα από όλες τις πλευρές, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κοτόπουλο, για 30 λεπτά περίπου.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του αέρα στους 180° C. Βγάζουμε τα μπουτάκια από το ψυγείο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι σε μονή στρώση, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδίσουν.
  5. Τα σερβίρουμε, πασπαλίζoντας με το μυρωδικό της επιλογής μας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Συνοδεύουμε με πουρέ λαχανικών (πατάτα - κολοκύθι) και πράσινη σαλάτα εποχής με ντρέσινγκ μουστάρδας.

Ενα ροζέ από Ξινόμαυρο, για να ισορροπήσει τη γλύκα του πιάτου ή, αν επιμένετε λευκά, ένα Sauvignon blanc ή ένα Traminer.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 86.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών