Γεύση κολοκυθένια και όχι πνιγμένη στο αλεύρι. Τραγανοί εξωτερικά, κρουστοί και μασίφ εσωτερικά. Ο Χριστόφορος Πέσκιας μοιράζεται απλόχερα την τεχνική και μερικά κόλπα για τους τέλειους κολοκυθοκεφτέδες.

30' προετοιμασία
10' Τηγάνισμα
45' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25 λεπτά

Υλικά

Τεμάχια: 20 - 25

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε καλά τα τριμμένα κολοκύθια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 45 λεπτά.
  2. Τα στύβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά.
  3. Τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε 20-23 κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
  4. Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε βαθύ σκεύος, σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις μέχρι να χρυσίσουν.
  5. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  6. Συνοδεύουμε με φέτα μαλακή ή δροσερό γιαούρτι.

Συνταγές με Αμύγδαλα

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Συνταγές για Συνοδευτικά

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών