Γεύση κολοκυθένια και όχι πνιγμένη στο αλεύρι. Τραγανοί εξωτερικά, κρουστοί και μασίφ εσωτερικά. Ο Χριστόφορος Πέσκιας μοιράζεται απλόχερα την τεχνική και μερικά κόλπα για τους τέλειους κολοκυθοκεφτέδες.

30' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
45' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Τεμάχια: 20 - 25

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε καλά τα τριμμένα κολοκύθια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 45 λεπτά.
  2. Τα στύβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά.
  3. Τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε 20-23 κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
  4. Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε βαθύ σκεύος, σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις μέχρι να χρυσίσουν.
  5. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  6. Συνοδεύουμε με φέτα μαλακή ή δροσερό γιαούρτι.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών