ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο κοτόπουλο με µυρωδικά και σάλτσα λεµονιούΦιλέτο κοτόπουλο με µυρωδικά και σάλτσα λεµονιού
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την κολοκυθοσαλάτα

Διαδικασία

  1. Για το κοτοφιλέτο στο τηγάνι με δροσερή σαλάτα από τριφτό κολοκύθι και μυρωδικά ξεκινάμε και βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και τα στύβουμε με τα χέρια μας, να φύγουν τα περισσότερα υγρά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μυρωδικό και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο, τη δάφνη, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κοτόπουλο όπως είναι με τη μουστάρδα και τα αρωματικά και «ψήνουμε» για περίπου 6 - 7 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και γυρίζοντας το κοτόπουλο, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
  5. Προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει η σάλτσα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη το φαγητό για λίγα λεπτά, να ξεκουραστεί.
  7. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και συνοδεύουμε με την ωμή κολοκυθοσαλάτα.
  8. Συνοδεύουμε με: κρίθινα παξιμάδια και πράσινες ελιές.

Στο ποτήρι μας: τα αρωματικά καθορίζουν τις οινικές επιλογές. Φρέσκο Ξινόμαυρο στην ερυθρή ή τη ροζέ εκδοχή του θα τα συνόδευε με αξιοπρέπεια. Οπως επίσης και ένα Pinot Noir. Η λευκή επιλογή θα ήταν ένα Chardonnay.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 87.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών