Το λαγωτό είναι συνώνυμο της Κεφαλονιάς. Ένα φαγάκι σαλτσάτο, που το φτιάχνουν σε όλο το νησί, χωρίς απαραίτητα να υποδηλώνει το κρέας που χρησιμοποιείται στη συνταγή, αφού αυτό μπορεί να είναι μεν λαγός ή κουνέλι, ή αντ’ αυτών, κόκορας, κατσίκι ή αρνί, και ψάρια όπως παλαμίδα. Η συνταγή του Γιώργου Αντωνέλλου είναι ένα πληθωρικό και λαχταριστό κοκκινιστό.

10' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 5

Διαδικασία

  1. Αποβραδίς πλένουμε το κουνέλι με το ξίδι και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το μαγειρέψουμε την επόμενη μέρα.
  2. Αλευρώνουμε ελαφρώς τις μερίδες του κουνελιού και το τηγανίζουμε με τη μισή ποσότητα ελαιολάδου μέχρι να ροδίσει.
  3. Πετάμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε καινούργιο (το υπόλοιπο μισό δηλαδή) στο ίδιο σκεύος μαζί με τα ψιλοκομμένα σκόρδα, τον πελτέ και το κουνέλι.
  4. Όταν μαγειρευτεί ο πελτές, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ -μετά από 1-2 λεπτά-, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 45 λεπτά περίπου. Το ελέγχουμε 2-3 φορές και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  5. Λίγο πριν τελειώσει το φαγητό και μαλακώσει το κουνέλι, προσθέτουμε τον μαϊντανό και στο τέλος, με σβηστή τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  6. Συνοδεύουμε κατά το συνήθειο με πατάτες τηγανητές.

Συνταγές με Κουνέλι

Συνταγές με Κρέας

Συνταγές με Μαϊντανός

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Πατάτες

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών