ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨάρι με βλίτα μαγειρευτά και μοσχομυρωδάταΨάρι με βλίτα μαγειρευτά και μοσχομυρωδάτα

Σκεύη από την εταιρεία Παρουσίαση

20' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρανιό σε στρώμα λαχανικών, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Πλένουμε καλά τον κρανιό, τον στεγνώνουμε και τον αλατοπιπερώνουμε.
  3. Βάζουμε τα κομμένα λαχανικά (εκτός από τις φέτες ντομάτας) σε μέτριο ταψί (που να χωράει άνετα το ψάρι), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο σκεύος.
  4. Τακτοποιούμε το ψάρι πάνω στα λαχανικά και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.
  5. Τακτοποιούμε τα κλωνάρια μυρωδικών ανάμεσα στα λαχανικά, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο σφιχτά. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.
  7. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοκυκλοφόρησε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου «Καλοκαιρινές μαγειρικές με ψάρια».

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών