20'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κρανιό σε στρώμα λαχανικών, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
- Πλένουμε καλά τον κρανιό, τον στεγνώνουμε και τον αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε τα κομμένα λαχανικά (εκτός από τις φέτες ντομάτας) σε μέτριο ταψί (που να χωράει άνετα το ψάρι), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο σκεύος.
- Τακτοποιούμε το ψάρι πάνω στα λαχανικά και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.
- Τακτοποιούμε τα κλωνάρια μυρωδικών ανάμεσα στα λαχανικά, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο σφιχτά. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά. Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοκυκλοφόρησε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου «Καλοκαιρινές μαγειρικές με ψάρια».