
20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λαζάνια με κιμά και ανθότυρο, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καρότα, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά να μαραθούν και να πιουν τα υγρά τους.
- Μεταφέρουμε τα υλικά σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε και το σπανάκι.
- Ξαναβάζουμε το άδειο σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά, αλατοπίπερο και τη 1 ½ κονσέρβα πασάτα και, μόλις το μείγμα κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με την υπόλοιπη 1/2 κονσέρβα πασάτα και αλατοπίπερο.
- Σε ένα μέτριο ορθογώνιο πυρέξ στρώνουμε τον κιμά.
- Σκεπάζουμε με μία στρώση λαζάνια, ρίχνουμε ελάχιστο από το μείγμα γάλακτος - ντομάτας και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια και η αυτοσχέδια σάλτσα (στο τέλος πρέπει να περιχύσουμε με λίγη σάλτσα).
- Πασπαλίζουμε με τα τυριά και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα λαζάνια και να χρυσίσει η επιφάνεια.
Μυστικά
Διατροφικές πληροφορίες για τα λαζάνια με κιμά και ανθότυρο:
- 500 θερμίδες η μερίδα
- Φυτικές Ίνες
- Ασβέστιο
- Σίδηρος
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 3.