ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαζάνια με μελιτζάνες και ξινομυζήθραΛαζάνια με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λαζάνια με κιμά και ανθότυρο, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα καρότα, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά να μαραθούν και να πιουν τα υγρά τους.
  3. Μεταφέρουμε τα υλικά σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε και το σπανάκι.
  4. Ξαναβάζουμε το άδειο σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
  5. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά, αλατοπίπερο και τη 1 ½ κονσέρβα πασάτα και, μόλις το μείγμα κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  6. Αποσύρουμε.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  8. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με την υπόλοιπη 1/2 κονσέρβα πασάτα και αλατοπίπερο.
  9. Σε ένα μέτριο ορθογώνιο πυρέξ στρώνουμε τον κιμά.
  10. Σκεπάζουμε με μία στρώση λαζάνια, ρίχνουμε ελάχιστο από το μείγμα γάλακτος - ντομάτας και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια και η αυτοσχέδια σάλτσα (στο τέλος πρέπει να περιχύσουμε με λίγη σάλτσα).
  11. Πασπαλίζουμε με τα τυριά και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα λαζάνια και να χρυσίσει η επιφάνεια.

Μυστικά

Διατροφικές πληροφορίες για τα λαζάνια με κιμά και ανθότυρο:

  • 500 θερμίδες η μερίδα
  • Φυτικές Ίνες
  • Ασβέστιο
  • Σίδηρος

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 3.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών