
20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα λαζάνια με ντομάτα, ρικότα και μοτσαρέλα, σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με τις ντομάτες, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Απλώνουμε γεμάτες 4 κουτ. σούπας από τη σάλτσα σε ένα ταψί με διαστάσεις περίπου 30 x 25 εκ.
- Στρώνουμε πάνω στη σάλτσα μία στρώση λαζάνια -αν χρειαστεί, κόβουμε με μαχαίρι κάποια για να χωρέσουν ακριβώς και να καλύψουν τη σάλτσα.
- Απλώνουμε στα λαζάνια άλλες 4 κουτ. σούπας σάλτσα και σκορπίζουμε 250 γρ. ρικότα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές και σκεπάζουμε την επιφάνεια με τις φέτες μοτσαρέλας.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι η μοτσαρέλα να λιώσει, να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να εμφανίσει φουσκάλες κατά τόπους.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό (όχι καυτό) ή χλιαρό, κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια-μερίδες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.