ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧορτόσουπα με καυκαλήθρες και κρέμα φέταςΧορτόσουπα με καυκαλήθρες και κρέμα φέτας
45' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη λεμονάτη χορτόσουπα, ξεκιάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, τα χόρτα και τα μυρωδικά για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.
  2. Ρίχνουμε 1.200 ml νερό, το ξύσμα, το χυμό και αλατοπίπερο και μετριάζουμε τη φωτιά.
  3. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ ή στον πολυκόφτη (σε δόσεις), μέχρι να γίνει λεία.
  4. Σερβίρουμε τη σούπα προσθέτοντας 1 κουταλιά γιαούρτι σε κάθε μερίδα και λίγο θυμάρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών