ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣSpaghetti all’ nduja– Σπαγκέτι με αλλαντικό nduja di SpilingaΣπαγγέτι με αλλαντικό nduja di Spilinga – Spaghetti all’ nduja

Ετοιμάζουμε μια μακαρονάδα μπολονεζ κάπως αλλιώς… με λουκάνικο και πάπρικα.

10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το γιαούρτι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λιγκουίνι με κιμά από χωριάτικο λουκάνικο, γιαούρτι και πάπρικα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά λουκάνικου για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και 150 ml νερό.
  3. Mαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  4. Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Σουρώνουμε, αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά και ανακατεύουμε.

Γιαούρτι

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το λάδι, το ξίδι και την πάπρικα.
  2. Σερβίρουμε τα λιγκουίνι με τον κιμά λουκάνικου και περιχύνουμε με όσο από το γιαούρτι θέλουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών