10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4
Για το γιαούρτι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λιγκουίνι με κιμά από χωριάτικο λουκάνικο, γιαούρτι και πάπρικα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά λουκάνικου για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και 150 ml νερό.
- Mαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε, αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά και ανακατεύουμε.
Γιαούρτι
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το λάδι, το ξίδι και την πάπρικα.
- Σερβίρουμε τα λιγκουίνι με τον κιμά λουκάνικου και περιχύνουμε με όσο από το γιαούρτι θέλουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.