20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σος

Διαδικασία

  1. Για τη μαρουλοσαλάτα με σπαράγγια και παντζάρι, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα παντζάρια σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (ελέγχουμε τρυπώντας τα με ένα λεπτό μαχαίρι, πρέπει να τα διαπερνά με ευκολία).
  2. Τα στραγγίζουμε και, μόλις κρυώσουν λίγο, τα ξεφλουδίζουμε με το χέρι (η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα).
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά τα σπαράγγια.
  4. Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους και τα ανακατεύουμε με τη ρίγανη, το ξίδι και το ελαιόλαδο.
  5. Κόβουμε τα σπαράγγια σε μέτρια κομμάτια και τα αυγά σε κυβάκια.
  6. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σος.
  7. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το μαρούλι με το κρεμμυδάκι, τα αρωματικά, τα σπαράγγια, αλάτι και πιπέρι.
  8. Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα.
  9. Ρίχνουμε από πάνω τα παντζάρια, αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα προσθέτουμε.
  10. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε τη μαρουλοσαλάτα με σπαράγγια και παντζάρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών