ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελοµακάρονα με επικάλυψη σοκολάταςΜελοµακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Βάρος: 1 κιλό

Μούλιασμα

Διαδικασία

  1. Για τα μελομακάρονα vegan και ωμοφαγικά (χωρίς ψήσιμο) ξεκινάμε με το μούλισμα και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το καυτό νερό, τον χυμό και το κονιάκ.
  2. Ρίχνουμε τους χουρμάδες και τους αφήνουμε να μουλιάσουν για 20-30 λεπτά.
  3. Τους σουρώνουμε και τους χτυπάμε στον πολυκόφτη μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να σχηματιστεί ένα πυκνός πολτός, μια πάστα.
  4. Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε να σκορπιστεί ομοιόμορφα.
  5. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τους χουρμάδες.
  6. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  7. Πλάθουμε τη ζύμη σε μελομακάρονα, τα τακτοποιούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Χουρμάδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών