
30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Βάρος: 1 κιλόΜούλιασμα
Διαδικασία
- Για τα μελομακάρονα vegan και ωμοφαγικά (χωρίς ψήσιμο) ξεκινάμε με το μούλισμα και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το καυτό νερό, τον χυμό και το κονιάκ.
- Ρίχνουμε τους χουρμάδες και τους αφήνουμε να μουλιάσουν για 20-30 λεπτά.
- Τους σουρώνουμε και τους χτυπάμε στον πολυκόφτη μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να σχηματιστεί ένα πυκνός πολτός, μια πάστα.
- Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε να σκορπιστεί ομοιόμορφα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τους χουρμάδες.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μελομακάρονα, τα τακτοποιούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.