ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠικάντικη γαλοπούλα γεμιστή με λουκάνικα και σύγλινο (βίντεο)Πικάντικη γαλοπούλα γεμιστή με λουκάνικα και σύγλινο (βίντεο)
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μεθυσμένη γαλοπούλα με κάστανα και ξερά φρούτα, αρχικά βάζουμε, τα ξερά φρούτα, σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να τα χρειαστούμε.
  2. Στη συνέχεια, κόβουμε τη γαλοπούλα σε λωρίδες πάχους περίπου 1-2 εκ.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει η γαλοπούλα και να μαραθεί λίγο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το κρασί.
  4. Μόλις κοχλάσει το υγρό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει το φαγητό. Αν στο μεταξύ χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
  5. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ξερά φρούτα (σουρωμένα) και τα κάστανα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον, ίσα να μαλακώσουν τα ξερά φρούτα. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο, γιατί με την προσθήκη των ξερών φρούτων μπορεί να έχει γλυκάνει αρκετά.
  6. Συνοδεύουμε, τη μεθυσμένη γαλοπούλα με κάστανα και ξερά φρούτα, ζεστό με ρύζι της αρεσκείας μας (ταιριάζει πολύ το μπασμάτι, που, αν θέλουμε, εμπλουτίζουμε με κουκουνάρια καβουρδισμένα).

Μυστικά

* Κάστανα υπάρχουν έτοιμα βρασμένα και καθαρισμένα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Άρθρα και Συνταγές με Γαλοπούλα

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών