Μελωμένο και ζουμερό, γρήγορο και ιδιαίτερο το σημερινό μας φαγητό. Δίπλα του ταιριάζει ένα αφράτο μπασμάτι.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα ξερά φρούτα σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να τα χρειαστούμε.
  2. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε λωρίδες πάχους περίπου 1-2 εκ. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε τα κομμάτια του πουλερικού και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει η γαλοπούλα και να μαραθεί λίγο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το κρασί και μόλις κοχλάσει το υγρό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει το φαγητό.
  3. Αν στο μεταξύ χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ξερά φρούτα (σουρωμένα) και τα κάστανα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον, ίσα να μαλακώσουν τα ξερά φρούτα.
  4. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο, γιατί με την προσθήκη των ξερών φρούτων μπορεί να έχει γλυκάνει αρκετά.
  5. Συνοδεύουμε με: Ζεστό με ρύζι της αρεσκείας μας (ταιριάζει πολύ το μπασμάτι, που, αν θέλουμε, εμπλουτίζουμε με κουκουνάρια καβουρδισμένα).
  6. Συμβουλή: * Κάστανα υπάρχουν έτοιμα βρασμένα και καθαρισμένα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών