Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μεθυσμένη γαλοπούλα με κάστανα και ξερά φρούτα, αρχικά βάζουμε, τα ξερά φρούτα, σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό.
- Τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να τα χρειαστούμε.
- Στη συνέχεια, κόβουμε τη γαλοπούλα σε λωρίδες πάχους περίπου 1-2 εκ.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και το κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει η γαλοπούλα και να μαραθεί λίγο το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το κρασί.
- Μόλις κοχλάσει το υγρό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει το φαγητό. Αν στο μεταξύ χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ξερά φρούτα (σουρωμένα) και τα κάστανα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον, ίσα να μαλακώσουν τα ξερά φρούτα.
- Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο, γιατί με την προσθήκη των ξερών φρούτων μπορεί να έχει γλυκάνει αρκετά.
- Συνοδεύουμε, τη μεθυσμένη γαλοπούλα με κάστανα και ξερά φρούτα, ζεστό με ρύζι της αρεσκείας μας (ταιριάζει πολύ το μπασμάτι, που, αν θέλουμε, εμπλουτίζουμε με κουκουνάρια καβουρδισμένα).
Μυστικά
* Κάστανα υπάρχουν έτοιμα βρασμένα και καθαρισμένα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.