ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπριζολάκια με ροδάκινο και μαστίχαΜπριζολάκια με ροδάκινο και μαστίχα
20' προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχαρίσια μπριζόλα με μπρόκολο και καρότα, αρχικά μοιράζουμε τα υλικά στα δύο γιατί θα ετοιμάσουμε το φαγητό σε δύο δόσεις, ώστε η μπριζόλα μοσχαριού να μη στριμωχθεί σε ένα σκεύος, πέσει η θερμοκρασία και βράσει αντί να ψηθεί.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε τις λωρίδες μπριζόλας μοσχαριού σε ένα σκεύος, τις πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ και τις ραντίζουμε με τη σάλτσα σόγιας.
  3. Δεν θα χρειαστούμε αλατοπίπερο σε αυτή τη συνταγή, γιατί και οι σάλτσες είναι αρκούντως αλμυρές και πικάντικες.
  4. Ζεσταίνουμε ένα βαρύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία.
  5. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα μπριζόλας μοσχαριού μαζί με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει.
  6. Προσθέτουμε το μισό σκόρδο και το μισό τζίντζερ και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
  7. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα καρότου και μπρόκολου και σοτάρουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
  8. Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα στρειδιών, ανακατεύουμε να αναμειχθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Ένα Pinot noir.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών