20'
προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μοσχαρίσια μπριζόλα με μπρόκολο και καρότα, αρχικά μοιράζουμε τα υλικά στα δύο γιατί θα ετοιμάσουμε το φαγητό σε δύο δόσεις, ώστε η μπριζόλα μοσχαριού να μη στριμωχθεί σε ένα σκεύος, πέσει η θερμοκρασία και βράσει αντί να ψηθεί.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τις λωρίδες μπριζόλας μοσχαριού σε ένα σκεύος, τις πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ και τις ραντίζουμε με τη σάλτσα σόγιας.
- Δεν θα χρειαστούμε αλατοπίπερο σε αυτή τη συνταγή, γιατί και οι σάλτσες είναι αρκούντως αλμυρές και πικάντικες.
- Ζεσταίνουμε ένα βαρύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία.
- Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα μπριζόλας μοσχαριού μαζί με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το μισό σκόρδο και το μισό τζίντζερ και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
- Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα καρότου και μπρόκολου και σοτάρουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
- Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα στρειδιών, ανακατεύουμε να αναμειχθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Ένα Pinot noir.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.