1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τη μπολονέζ με χορινό κιμά, σελινόριζα, ξινόμηλο και δυόσμο, καβουρδίζουμε τον κιμά, προσθέτοντας στα μισά της διαδικασίας 2 δαφνόφυλλα, 5 μπαχάρια, χοντροτριμμένα, και αλατοπίπερο.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και «τρίβουμε» με την κουτάλα, ώστε τυχόν καμένα υπολείμματα να διαλυθούν στο υγρό.
  3. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σε μικρά καρέ, και το λάδι και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τη σελινόριζα, το σέλερι, σε φετάκια, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.
  5. Εν συνεχεία προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ή νερό και, μόλις το υγρό κοχλάσει, μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς και να δέσει η σάλτσα.
  6. Αποσύρουμε.
  7. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρουμε το ξινόμηλο, την καστανή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
  8. Ανακατεύουμε συνέχεια για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει το μήλο.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα του τηγανιού στον κιμά, προσθέτουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε.
  10. Σερβίρουμε, τη μπολονέζ με χοιρινό κιμά, σελινόριζα, ξινόμηλο και δυόσμο, με ρύζι ή πουρέ σελινόριζας ή σέσκουλα τσιγαριαστά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 67.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών