20'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Για το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C, με αέρα.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, το νερό, το ξίδι και τις βανιλίνες για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα 4 υλικά.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το περιεχόμενο του μπολ στο μείγμα του μίξερ, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Όταν έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, την αδειάζουμε στη φόρμα.
- Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για περίπου 1 ώρα.
- Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο κάνοντας το τεστ με το μαχαίρι, δηλαδή τρυπάμε το κέντρο του κέικ με ένα μαχαίρι: αν βγει λερωμένο, θέλει κι άλλο ψήσιμο.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά προτού ξεφορμάρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 6.