ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣVegan κορμός σοκολάταςVegan κορμός σοκολάτας
20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C, με αέρα.
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, το νερό, το ξίδι και τις βανιλίνες για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
  4. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα 4 υλικά.
  5. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το περιεχόμενο του μπολ στο μείγμα του μίξερ, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  6. Όταν έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, την αδειάζουμε στη φόρμα.
  7. Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για περίπου 1 ώρα.
  8. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο κάνοντας το τεστ με το μαχαίρι, δηλαδή τρυπάμε το κέντρο του κέικ με ένα μαχαίρι: αν βγει λερωμένο, θέλει κι άλλο ψήσιμο.
  9. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά προτού ξεφορμάρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 6.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών