ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡιζότο με παντζάριΡιζότο με παντζάρι
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ριζότο με παντζάρια, καρύδια και τσαλαφούτι, ξεκινάμε πλένοντας τα παντζάρια τα τοποθετούμε ένα ένα σε αλουμινόχαρτο, τους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγο χοντρό αλάτι και το φρέσκο θυμάρι. Τα τυλίγουμε καλά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 1 ώρα. Τσεκάρουμε με ένα μαχαιράκι αν είναι ψημένα μέχρι το κέντρο, τα βγάζουμε και τα ξετυλίγουμε. Μόλις χλιαρύνουν λίγο και μπορούμε να τα πιάσουμε, τα ξεφλουδίζουμε με τα χέρια. Όσο είναι ακόμα ζεστά τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα παντζάρια που περισσέψαν από τη χθεσινή σαλάτα.
  2. Σε μία χαμηλή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και το μισό λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμισθεί. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό με μία κουτάλα ανακατεύοντας για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα παντζάρια και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε συμπληρώνοντας ζωμό για άλλα 4-5 λεπτά περίπου μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη μισή ποσότητα από τα καρύδια και δένουμε το ριζότο με το υπόλοιπο βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα.
  5. Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε με μία κουταλιά τσαλαφούτι επάνω σε κάθε πιάτο, γαρνίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο, με το ξύσμα λεμονιού και με το υπόλοιπο καρύδι.

Μυστικά

* Ο Αστέριος Κουστούδης είναι ο executive chef στα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία και King George.

Ροζέ από Ξινόμαυρο ή από Cabernet ή Merlot, γερμανικά Riesling, ανθρακούχο νερό με λεμόνι.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών