Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Κωνσταντίνος Μπουγιούρης ετοιμάζει μακαρόνια με κιμά στο τηγάνι.

15' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

* Ο Κωνσταντίνος Μπουγιούρης είναι ο σεφ στο εστιατόριο Ηλιοβασίλεμα στη Σύρο.

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 7-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει σπυρωτός ο κιμάς, να ροδίσει ομοιόμορφα, να «πιει» τα περισσότερα υγρά του και να μαραθεί το κρεμμύδι και το καρότο.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη φρέσκια ντομάτα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, την κανέλα, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, μετριάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 35 λεπτά.
  3. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο νερό και τα ζυμαρικά μας. Ακολουθούμε τον χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών. Εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε βραστό νερό. Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε την παρμεζάνα και αν χρησιμοποιήσουμε και το τσίλι. Ανακατεύουμε καλά. Με αυτόν τον τρόπο τα ζυμαρικά γίνονται πιο γευστικά και η σάλτσα αποκτά πολύ ωραία κρεμώδη υφή.
  4. Σερβίρουμε αμέσως αν θέλουμε με έξτρα παρμεζάνα.
  5. Στο ποτήρι μας: Μανδηλαριές Κυκλαδίτικες, Μαυροτράγανα και Ξινόμαυρα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών