10' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ομελέτα μόνο με ασπράδια και πιπεριές, σε ένα μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα ασπράδια των αυγών με το κορν φλάουρ, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα ασπράδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε την ομελέτα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ψηθεί από την κάτω πλευρά (την ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα).
  4. Μετά, την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άψητη πλευρά, για 2 - 3 λεπτά, ή τη μεταφέρουμε όπως είναι κάτω από το γκριλ του φούρνου ώστε να ψηθεί και από πάνω.
  5. Αν το χερούλι του τηγανιού δεν είναι μεταλλικό, το τυλίγουμε καλά, 2 - 3 βόλτες, με αλουμινόχαρτο προτού το βάλουμε στο φούρνο.
  6. Συνοδεύουμε με κλασικό ντάκο με ντομάτα και τυρί της αρεσκείας μας.

Λευκό κρασί με σώμα και λιπαρότητα, όπως ένα Chardonnay.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών