30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4 - 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πιλαφάκι χειμωνιάτικο μοσχομυριστό, ξεκινάμε να κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια και το κυδώνι επίσης.
- Στη συνέχεια, ξύνουμε λίγο τη φλούδα του μανταρινιού εσωτερικά μ’ ένα κουταλάκι για να απομακρύνουμε όσο από το άσπρο μπορούμε, την κόβουμε λωρίδες και μετά ψιλά κουρελάκια.
- Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε λιγάκι το κρεμμύδι.
- Όταν αρχίσει να γίνεται διαφανές, ρίχνουμε το ρύζι, την κολοκύθα και το κυδώνι, μαζί με το σκόρδο και τα ανακατεύουμε 2 - 3 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη φλούδα και τις σταφίδες.
- Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά. Στην αρχή ανακατεύουμε αλλά προσεκτικά για να μη διαλυθεί το κολοκύθι και το κυδώνι.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, δοκιμάζουμε το αλάτι, το διορθώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό και τα αμύγδαλα.
- Ανακατεύουμε και το αποσύρουμε το μοσχομυριστό χειμωνιάτικο πιλαφάκι από τη φωτιά.