30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πιλαφάκι χειμωνιάτικο μοσχομυριστό, ξεκινάμε να κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια και το κυδώνι επίσης.
  2. Στη συνέχεια, ξύνουμε λίγο τη φλούδα του μανταρινιού εσωτερικά μ’ ένα κουταλάκι για να απομακρύνουμε όσο από το άσπρο μπορούμε, την κόβουμε λωρίδες και μετά ψιλά κουρελάκια.
  3. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε λιγάκι το κρεμμύδι.
  4. Όταν αρχίσει να γίνεται διαφανές, ρίχνουμε το ρύζι, την κολοκύθα και το κυδώνι, μαζί με το σκόρδο και τα ανακατεύουμε 2 - 3 λεπτά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη φλούδα και τις σταφίδες.
  7. Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά. Στην αρχή ανακατεύουμε αλλά προσεκτικά για να μη διαλυθεί το κολοκύθι και το κυδώνι.
  8. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, δοκιμάζουμε το αλάτι, το διορθώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό και τα αμύγδαλα.
  9. Ανακατεύουμε και το αποσύρουμε το μοσχομυριστό χειμωνιάτικο πιλαφάκι από τη φωτιά.

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών