Έχετε μανταρίνια; Καθαρίστε το και με τις φλούδες ετοιμάστε ένα ζουμερό χειμωνιάτικο και μοσχομυριστό πιλάφι.

25' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια και το κυδώνι επίσης. Ξύνουμε λίγο τη φλούδα του μανταρινιού εσωτερικά μ’ ένα κουταλάκι για να απομακρύνουμε όσο από το άσπρο μπορούμε, την κόβουμε λωρίδες και μετά ψιλά κουρελάκια.
  2. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε λιγάκι το κρεμμύδι. Όταν αρχίσει να γίνεται διαφανές, ρίχνουμε το ρύζι, την κολοκύθα και το κυδώνι, μαζί με το σκόρδο και τα ανακατεύουμε 2 - 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη φλούδα και τις σταφίδες.
  3. Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά. Στην αρχή ανακατεύουμε αλλά προσεκτικά για να μη διαλυθεί το κολοκύθι και το κυδώνι. Οταν είναι σχεδόν έτοιμο, δοκιμάζουμε το αλάτι, το διορθώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και το αποσύρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών