20'
προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για τον πιρουνάτο πουρέ ξεκινάμε και βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
- Όσο είναι ακόμη ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις μεταφέρουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
- Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και κομματιάζουμε με πιρούνι, μέχρι να λιώσουν.
- Όσο λιώνουμε και ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο, το λάδι και το ξύσμα.
- Έτσι, ο πουρές γίνεται πιο νόστιμος, γιατί με το σοτάρισμα χάνει την υγρασία του και εντείνεται η νοστιμιά της πατάτας.
- Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τον χυμό, ανακατεύουμε, σκορπίζουμε το σχοινόπρασο, το ρόδι και πράσινο πιπέρι και σερβίρουμε.
Μυστικά
Σε μανάβικα και σούπερ βρήκαμε μοσχολέμονα κρητικά. Είναι κιτρινοπράσινα και εξόχως αρωματικά και γευστικά. Αξίζει να τα αναζητήσετε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.