1 ώρα προετοιμασία
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Ψιλοκόβουμε τα τρυφερά κοτσάνια από τις καυκαλήθρες, το μαϊντανό και τα μυρώνια. Τα φύλλα τους τα κρατάμε ολόκληρα.
  2. Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά (χυμοί πορτοκαλιού και λεμονιού, μέλι, λάδι, τζίντζερ και μουστάρδα) στο μούλτι μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα.
  3. Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, το μαρούλι, τα κοτσανάκια από τα μυρωδικά, τα φύλλα από τις καυκαλήθρες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη μισή σάλτσα και ανακατεύουμε καλά, να «πέσει» λίγο το σπανάκι. Προσθέτουμε την πράσινη σαλάτα, τα υπόλοιπα αρωματικά (μυρώνια, μαϊντανός, δυόσμος), το ξινόμηλο, τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα που περίσσεψε, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε σε μία ή δύο πιατέλες. Σκορπίζουμε από πάνω τα κάστανα και το ρόδι, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
  4. Συμβουλή
  5. Καλό θα ήταν να παραγγείλουμε στον μανάβη μας λίγες μέρες πριν, τα μυρωδικά και τις πρασινάδες που θα χρειαστούμε, γιατί με την αυξημένη ζήτηση των ημερών υπάρχει περίπτωση να μη βρείτε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών