15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε για 5 λεπτά το σπανάκι. Το στραγγίζουμε καλά και πιέζουμε με μια κουτάλα να φύγουν τα υγρά του. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε το βρασμένο σπανάκι, το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 5 - 7 λεπτά. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τον τραχανά και 250 ml νερό. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τον τραχανά να φουσκώσει και να μαλακώσει για περίπου 15 λεπτά. Αν έχουν σωθεί τα υγρά του τραχανά και δεν έχει γίνει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Αδειάζουμε το σπανάκι με τον τραχανά σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή σε ένα μέτριο πυρέξ, προσθέτουμε τη φέτα, τον άνηθο και τα ανακατεύουμε ελαφρώς. Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και περιχύνουμε με το μείγμα το σπανάκι. Πασπαλίζουμε με το κασέρι και ψήνουμε το «ψευτοσουφλέ» για 20 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό είτε ως κύριο πιάτο συνοδεία ζεστού ψωμιού και κάποιου καπνιστού αλλαντικού ή ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο κάλεσμα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών