ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια με ταχίνι, λεμόνι και καυτερό μπούκοβοΡεβύθια με ταχίνι, λεμόνι και καυτερό μπούκοβο
15' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ρεβύθια με πράσο, δυόσμο και χωριάτικα λουκάνικα, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα τα ρεβύθια με το πράσο, προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 3-4 εκ. και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι τα ρεβύθια να μαλακώσουν καλά, χωρίς όμως να λιώσουν.
  2. Αλατίζουμε 5 λεπτά πριν από το τέλος.
  3. Χτυπάμε στον πολυκόφτη 1/2 κουτάλα της σούπας από τη ρεβυθάδα, μαζί με το ελαιόλαδο, τον δυόσμο και τον χυμό λεμονιού και αδειάζουμε το μείγμα στα ρεβύθια.
  4. Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας. Τραβάμε από τη φωτιά.
  5. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και χωρίς λιπαρή ουσία τα λουκάνικα, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ρεβύθια, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών