1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για το ρυζόγαλο στο φούρνο με μαστίχα, ρίχνουμε το γάλα και το ρύζι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ρυζάλευρο και μόλις το ρύζι μαλακώσει καλά, προσθέτουμε το μείγμα κρόκων-ζάχαρης- ρυζάλευρου μέσα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαστιχέλαιο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 - 8 χαμηλά ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα βάζουμε σε ένα ταψί, στο οποίο ρίχνουμε νερό τόσο ώστε η στάθμη του να φτάσει στα 2/3 του ύψους των μπολ (μπεν μαρί).
- Ψήνουμε το ρυζόγαλο στο φούρνο με μαστίχα για 20 - 25 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.