ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡυζόγαλο με γάλα ρυζιούΡυζόγαλο με γάλα ρυζιού
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για το ρυζόγαλο στο φούρνο με μαστίχα, ρίχνουμε το γάλα και το ρύζι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ρυζάλευρο και μόλις το ρύζι μαλακώσει καλά, προσθέτουμε το μείγμα κρόκων-ζάχαρης- ρυζάλευρου μέσα στην κατσαρόλα.
  3. Ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαστιχέλαιο.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 - 8 χαμηλά ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα βάζουμε σε ένα ταψί, στο οποίο ρίχνουμε νερό τόσο ώστε η στάθμη του να φτάσει στα 2/3 του ύψους των μπολ (μπεν μαρί).
  6. Ψήνουμε το ρυζόγαλο στο φούρνο με μαστίχα για 20 - 25 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών