20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35'

Υλικά

Βάρος: 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Zυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κρυσταλλική ζάχαρη) με το χέρι ή στο μίξερ με το φτερό, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο ζυμάρι.
  2. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να σφίξει.
  3. Έπειτα το βγάζουμε, το ζυμώνουμε ελαφρώς να μαλακώσει και πλάθουμε μπαστούνια διαμέτρου 3-4 εκ. Τα ρολάρουμε σε μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά, και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
  4. Τοποθετούμε τα φετάκια πάνω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 15 λεπτά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν τα σαμπλέ σοκολάτας και τα διατηρούμε σε σκεπασμένο σκεύος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών