20'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35'
Υλικά
Βάρος: 1 κιλόΔιαδικασία
- Zυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κρυσταλλική ζάχαρη) με το χέρι ή στο μίξερ με το φτερό, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο ζυμάρι.
- Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να σφίξει.
- Έπειτα το βγάζουμε, το ζυμώνουμε ελαφρώς να μαλακώσει και πλάθουμε μπαστούνια διαμέτρου 3-4 εκ. Τα ρολάρουμε σε μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά, και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Τοποθετούμε τα φετάκια πάνω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 15 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν τα σαμπλέ σοκολάτας και τα διατηρούμε σε σκεπασμένο σκεύος.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.