Υλικά
Μερίδες: για 2 άτομα
Διαδικασία
- Για το σάντουιτς με προσούτο, πιπεριές φλωρίνης και μοτσαρέλα ξεκινάμε και κόβουμε την φραντζόλα ciabatta στη μέση κατά μήκος, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τη φρυγανίζουμε ελαφρώς στο γκριλ ή στην τοστιέρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι και τη μουστάρδα και αλείφουμε τη μέσα πλευρά του ψωμιού με το μισό μείγμα.
- Στρώνουμε στο ψωμί το σπανάκι, από πάνω προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, το προσούτο και την μοτσαρέλα.
- Πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και πιέζουμε με την παλάμη μας να κλείσει καλά.
- Το τυλίγουμε σφιχτά, κόβουμε σε 4 μέρη και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.