ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣάντουιτς με παστράμι και μετσοβόνε σε αραβική πίταΣάντουιτς με παστράμι και μετσοβόνε σε αραβική πίτα
10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: για 2 άτομα

Διαδικασία

  1. Για το σάντουιτς με προσούτο, πιπεριές φλωρίνης και μοτσαρέλα ξεκινάμε και κόβουμε την φραντζόλα ciabatta στη μέση κατά μήκος, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τη φρυγανίζουμε ελαφρώς στο γκριλ ή στην τοστιέρα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι και τη μουστάρδα και αλείφουμε τη μέσα πλευρά του ψωμιού με το μισό μείγμα.
  3. Στρώνουμε στο ψωμί το σπανάκι, από πάνω προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, το προσούτο και την μοτσαρέλα.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  5. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και πιέζουμε με την παλάμη μας να κλείσει καλά.
  6. Το τυλίγουμε σφιχτά, κόβουμε σε 4 μέρη και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών