ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣορμπέ πεπόνι χωρίς ζάχαρηΣορμπέ πεπόνι χωρίς ζάχαρη
8' προετοιμασία
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 8'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σορμπέ μάνγκο χωρίς ζάχαρη, κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τα μάνγκο σε κύβους.
  2. Τα απλώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να παγώσουν εντελώς.
  3. Τα ρίχνουμε σε έναν πολυκόφτη μαζί με το γάλα καρύδας και χτυπάμε διακεκομμένα στην αρχή και, μόλις το μαχαίρι γυρνάει πιο εύκολα, χτυπάμε σε συνεχόμενη λειτουργία, μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο αποτέλεσμα (δεν θέλουμε να χτυπήσουμε πολύ παραπάνω).
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του. Κλείνουμε αεροστεγώς με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  5. Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε με μια μεγάλη κουτάλα αρκετά καλά. Καλύπτουμε ξανά με τον ίδιο τρόπο και βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.
  6. Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλη μία φορά μετά από μισή ώρα και, αφού ξανασκεπάσουμε το σορμπέ, το αφήνουμε τουλάχιστον άλλες δύο ώρες στην κατάψυξη.
  7. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το σορμπέ μάνγκο χωρίς ζάχαρη, το βγάζουμε και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά εκτός, ώστε να μαλακώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα Καρύδας

Άρθρα και Συνταγές με Μάνγκο

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών