ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες κοκτέιλ νέας γενιάς, με «μαγιονέζα» αβοκάντοΓαρίδες κοκτέιλ νέας γενιάς, με «μαγιονέζα» αβοκάντο

 

15' προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια γαρίδας με μάνγκο, ξεκινάμε κόβοντας τη σάρκα των δυο μάνγκο σε 12 κύβους συνολικά.
  2. Σκουπίζουμε καλά τα καλαμάκια μπαμπού και περνάμε στο καθένα από 1 γαρίδα, λυγισμένη για να στερεωθεί καλά, και 1 κύβο μάνγκο.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, την πιπερίτσα, τον χυμό και το ξύσμα και τον κόλιανδρο και με ένα πινέλο αλείφουμε γαρίδες και μάνγκο καλά. Κρατάμε στην άκρη όση σάλτσα περισσέψει, για το σερβίρισμα.
  4. Προθερμαίνουμε το γκριλ και στερεώνουμε τη σχάρα του φούρνου στην πιο ψηλή θέση.
  5. Αραδιάζουμε τα σουβλάκια σε ρηχό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, το τοποθετούμε στη σχάρα και τα ψήνουμε για 1/2-1 λεπτό από κάθε πλευρά, ίσα να ροδίσουν απαλά.
  6. Τα σερβίρουμε ζεστά και συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα που αφήσαμε στην άκρη.

Μυστικά

Για να μην καούν στο ψήσιμο τα καλαμάκια από μπαμπού, τα μουσκεύουμε για 1 ώρα σε ζεστό νερό. Θα χρειαστούμε 12 καλαμάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών